6 beauty tips voor een perfecte nazomer

 

Zo aan het einde van de zomer, zie ik er op mijn best uit. Heb jij dat ook? Het lijkt of ik mezelf door een goudkleurige bril zie. Komt natuurlijk toch door die zomerzon.

 

Uitgerust door de vakantie en met een beetje kleur op mijn huid zie ik er veel beter uit. Dat gevoel wil ik het liefst zo lang mogelijk vasthouden. Ik gebruik deze periode ook nauwelijks make-up. Gewoon geen zin in. Wat ik wel doe is proberen elke avond buiten te zijn: een wandeling maken of op een terras zitten. Desnoods met een dikke trui. Dat buitengevoel koester ik zo lang mogelijk.

 

Wel help ik mijn huid een beetje om dat zomerse gevoel zo lang mogelijk vast te houden. Een beetje lief zijn voor je huid zeg maar.

 

Dit zijn mijn trucs:

 

1 Een zongebruinde huid

Klinkt gek, maar je zomerhuid blijft het mooiste als je ‘m regelmatig scrubt. Bijvoorbeeld zo’n één keer per week. De dode huidcellen verdwijnen en je huid houdt een gezonde glans. Je kunt de huid ook een beetje helpen met zelfbruiner. Deze zelfbruiner is een foam, die makkelijk aanbrengt en die je er na een uur weer afspoelt voor een optimaal resultaat.

 

Self Tan Foam met aloë vera Bondi Sands € 20,15

 

2 Gezond haar

Het nadeel van de zon is dat mijn haar uitdroogt. Waarschijnlijk omdat ik in de zomer veel vaker zwem. Dit masker is verrijkt met arganolie en keratine. Breng na het wassen in en laat het tien minuten zitten voordat je het uitspoelt.

 

 

 

 

Moroccanoil Restorative Haarmasker € 16,50

 

 

3 Een golden glow op je huid

Je huid blijft mooi als je regelmatig smeert met bodylotion. Een cadeautje aan jezelf is deze body-oil waardoor je huid prachtig gaat glanzen.

 

 

 

 

 

Nars Monoï Body Glow € 65

 

 

4 Dikker haar

Als je langs het strand loopt wordt je haar vaak wat stugger en krijgt het wat meer volume. Dit komt door de nevel van de zee. Dit effect kun je thuis goed nabootsen met een zoutspray, die je haar net als de zeewind wat dikker en voller maakt.

 

 

Zoutspray die je haar tegelijkertijd verzorgt H & M Conscious € 7,99

 

 

 

5 Jonger lijken

Een oppepper voor je huid is dit anti-aging masker. Ideaal als je wat ouder bent, het helpt de elasticiteit van je huid te verbeteren. Je huid wordt heerlijk zacht en de kleine rimpels verminderen.  Dit sheet-masker bevat avocado, chia-zaad en Koreaanse gember voor een optimaal resultaat.

 

Milu Anti Aging Sheet Mask € 8,95

 

 

6 Bodyglitters

Deze handige minuscule bodyglitters kun je voor je hele lijf en voor je gezicht gebruiken. Met een een paar glitters straalt de huid omdat het licht weerspiegelt op de glitters. Je kunt ze mengen met je bodylotion, nagellak of lipstick of ze gewoon als oogschaduw gebruiken.

 

Inglot Body Sparkles € 16

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars