Applaus voor Eva

Opnieuw heeft Eva Jinek de felbegeerde Sonja Barend Award gewonnen. Zij maakte het beste interview van het afgelopen televisieseizoen.

 

 

Eva had een tijdje geleden in haar live talkshow Jinek een stevig en sterk interview met het Tweede Kamerlid van Denk, Farid Azarkan. Heb je het ook gezien? Ik zat tijdens het hele gesprek op het puntje van mijn stoel. Want tjonge wat kan die Eva goed de stilte laten vallen. En met die ijzige blik van haar, wachtend op een reactie, klapte hij zo uit de school. Hartstikke knap. Dat was de jury van de Sonja Barend Award natuurlijk ook opgevallen. En dat was dan ook dé reden om Eva met de award te belonen.

 

Hoewel het gesprek behoorlijk scherp werd gevoerd heeft Eva veel respect voor de komst van Azarkan naar haar studio. Ze had niet verwacht dat het interview zo uit zou pakken, want ze kent genoeg politici die geen zin hebben in gedoe en een gesprek in een talkshow dan liever aan zich voorbij laten gaan. Volgens Eva was er vooraf een vrolijk praatje over de kinderen en de komst van de baby. Maar daarna werd het menens en liet ze zien wat zij als interviewer in huis heeft.

 

Sonja Barend zelf reikte de prijs gisteravond uit aan een geëmotioneerde Eva. “Het is zó vet! Ik dacht: dit laat ik niet aan mij voorbijgaan, dit komt maar een keer in je leven voor. Het is nogal een overgang om hier te zijn en ik had me voorgenomen dat dit niet zou gebeuren, maar het zijn hormonen.”

 

Baby Pax is inmiddels het nieuwe middelpunt van de wereld van Eva maar ik kan niet wachten tot haar verlof voorbij is en ze weer iedere avond met haar talkshow op de buis is. Ik blijf zelfs wakker om te kijken. Jij ook?

 

Gefeliciteerd Eva, je hebt die award hartstikke verdiend!

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Zo ontzettend trots op deze prijs! #SonjaBarendAward #mijnvoorbeeld ? @keeandkee

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

 

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.