Rutte is een ‘lekker ding’

Dat vonden de dames in China. En nog eens vijf redenen waarom hij de ideale schoonzoon zou kunnen zijn.

 

Onze Mark Rutte is sinds oktober 2010 onze minister-president en wat doet hij dat met veel kunde. Zelfs tijdens wat spannende staatsbezoeken blijft hij professioneel.

 

Zo vertrok Mark laatst nog naar China, om daar zaken te doen. Maar het ging plotseling niet meer over de hechte band tussen Nederland en China, maar over de looks van onze premier. Want Chinese vrouwen vinden hem een echte knapperd. Nadat Mark een fabriek had bezocht, gaf een vrouw in de fabriek aan hem ‘een lekker ding’ te vinden. ‘En of ze dat even aan hem door wilden geven, die cameramensen.’

 

Nou is onze 51-jarige Mark natuurlijk nog vrijgezel. Wat zou het leuk zijn als hij een partner vindt met wie hij huisje, boompje, beestje kan opbouwen. Dat harde werken is leuk, maar er is natuurlijk meer in het leven. 

 

Dit is waarom Mark de ideale schoonzoon zou zijn:

 

  • Hij blijft altijd lekker gewoon. Zo spot je hem eens op een terrasje aan de gracht in Amsterdam, kleedt hij zich nog altijd lekker studentikoos en vliegt hij absoluut geen business class, maar zit hij tussen alle andere Hollanders in de economy stoelen.
  • Hij is in voor wat spontaniteit, zeker in de liefde.  “Als het op de liefde aankomt, laat ik het aan het lot over. Ik moet al zoveel plannen en vooruitkijken voor mijn werk, dat ik dat in de liefde niet doe.” Ook zegt hij over zijn veelbesproken liefdesleven: “Misschien heb ik over tien jaar wel een vrouw en kinderen. Of niet. Het belangrijkste is: ben ik happy met hoe ik nu leef? En dat ben ik.”
  • Hij speelt graag piano en kijkt graag naar voetbal.
  • In zijn vrije tijd draagt hij altijd dezelfde kleding: een wit overhemd, grijs vest met capuchon en een donkerblauw jasje. Dat valt mensen op en daarom werd hem de vraag gesteld: “Waarom zie je er op straat altijd hetzelfde uit?” Zijn antwoord: “Ik probeer het gewoon lekker simpel te houden.” Hij moet natuurlijk al aan genoeg denken, iedere dag.

 

  • Rutte houdt van lesgeven. Zo gaf hij regelmatig lessen maatschappijleer op een middelbare school. “In het begin zijn leerlingen even gespannen. Maar omdat hij heel erg de taal van de leerlingen spreekt, is iedereen zó vergeten dat hij premier is. Ze stellen gewoon de vragen die ze bij andere leraren ook stellen.”

 

Ach, het lijkt ons een hele goede, aardige man. Zou jij hem zien zitten aan je keukentafel? Wij wel.

 

Door redactie Franska.nl