Rutte is een ‘lekker ding’

 

Dit is waarom Mark de ideale schoonzoon zou zijn:

 

  • Hij blijft altijd lekker gewoon. Zo spot je hem eens op een terrasje aan de gracht in Amsterdam, kleedt hij zich nog altijd lekker studentikoos en vliegt hij absoluut geen business class, maar zit hij tussen alle andere Hollanders in de economy stoelen.
  • Hij is in voor wat spontaniteit, zeker in de liefde.  “Als het op de liefde aankomt, laat ik het aan het lot over. Ik moet al zoveel plannen en vooruitkijken voor mijn werk, dat ik dat in de liefde niet doe.” Ook zegt hij over zijn veelbesproken liefdesleven: “Misschien heb ik over tien jaar wel een vrouw en kinderen. Of niet. Het belangrijkste is: ben ik happy met hoe ik nu leef? En dat ben ik.”
  • Hij speelt graag piano en kijkt graag naar voetbal.
  • Hij is een lekkerding 
  • In zijn vrije tijd draagt hij altijd dezelfde kleding: een wit overhemd, grijs vest met capuchon en een donkerblauw jasje. Dat valt mensen op en daarom werd hem de vraag gesteld: “Waarom zie je er op straat altijd hetzelfde uit?” Zijn antwoord: “Ik probeer het gewoon lekker simpel te houden.” Hij moet natuurlijk al aan genoeg denken, iedere dag.
  • Rutte houdt van lesgeven. Zo gaf hij regelmatig lessen maatschappijleer op een middelbare school. “In het begin zijn leerlingen even gespannen. Maar omdat hij heel erg de taal van de leerlingen spreekt, is iedereen zó vergeten dat hij premier is. Ze stellen gewoon de vragen die ze bij andere leraren ook stellen.”

 

Ach, het lijkt ons een hele goede, aardige man. Zou jij hem zien zitten aan je keukentafel? Wij wel.

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl