Draaien en woelen…

Geen zorgen, je brein haalt slaap na een warme nacht weer in.

 

Wat is in slaap vallen met deze uitzonderlijke hitte toch lastig. Je ligt maar te woelen onder zo’n laken… En stiekem mis je je dikke donzen dekbed.

 

Als het in je slaapkamer warmer wordt dan 24 graden, dan is in slaap vallen erg lastig, zo blijkt uit onderzoek. De ideale slaapkamertemperatuur ligt zo rond de 19 graden. En dat het dan ook nog zo lang licht is, helpt ook niet echt mee bij het in slaap vallen. Toch is het niet zo’n probleem als je door de warmte niet goed slaapt. Volgens hersenwetenschappers haalt je brein namelijk al het slaaptekort gewoon weer in. Natuurlijk voel je je een beetje flauwtjes en slap en kun je je minder goed concentreren de dag na zo’n gebroken nacht, maar uiteindelijk is er niets aan de hand. Wat wel aan te raden is in de zomer: doe overdag een dutje, als je kunt. Dan haal je namelijk alle verloren minuten zó in en dan heb je helemaal nergens last van. 

 

Mocht je een soort kater hebben van dat slaaptekort en zin hebben in een vette hap? Wacht niet langer en bestel een portie friet. Door de extreme hitte en droogte in ons land mislukt de aardappeloogst hoogstwaarschijnlijk. Dat betekent dat friet binnenkort een stuk duurder gaat worden en dat je alleen nog maar kleine frietjes krijgt… 

 

En de gouden tip om in slaap te vallen als je geen airco hebt? Zet een flesje bevroren water pal voor je ventilator. Die blijft dan urenlang ijskoude lucht rondblazen. En zodra het wat frisser is in je slaapkamer, is in slaap vallen een stuk makkelijker. Trusten! 

 

En… Psst. Over 149 dagen is het alweer Kerstmis. En dan is het weer mokken over al die kou, regen en natte sneeuw…

 

 

Door redactie Franska.nl