Arme Máxima

Veel kritiek op ‘afschuwelijke badmuts’ van koningin Máxima

 

Deze week ontving ons koningspaar Koning Abdullah II en koningin Rania van Jordanië. Speciaal voor deze gelegenheid trok koningin Máxima een apart hoedje uit de kast.

 

Maar die valt niet bij iedereen in de smaak, zo blijkt. Er komt veel kritiek op de ‘afschuwelijke badmuts’ van onze koningin. Ze droeg er een grijze jurk van Claes Iversen bij en het hoofddeksel is een opvallende gele muts. Haar jurk vindt iedereen ontzettend mooi. Maar op Twitter wordt er gesproken over ‘de ergste muts ooit’. Anderen spreken weer over ‘een grote modemisser’. Arme Máx. Het is ook niet makkelijk om altijd iedereen tevreden te houden. Overigens draagt Máxima het meeste van haar kleding nog een keer. Ze kiest door de jaren heen niet specifiek voor één stijl, hoewel ze graag in kleding van modehuis Natan loopt. De fluwelen turban, waar zoveel ophef over is, is van ontwerper Fabienne Delvigne. 

 

Toch neemt ook een aantal mensen het voor onze royal op, wat betreft haar muts. Zo vinden ook veel mensen het juist een ‘gave’ outfit en vinden ze de gele blikvanger ‘hip’ en ‘een toevoeging aan haar verschijning’. Wat Máxima precies ging doen, in deze veelbesproken outfit? Op de tweede dag dat het koningspaar uit Jordanië ons land bezocht ging ze met koning Rania naar een ROC in Den Haag. Zo stonden ze plotseling tussen allerlei leerlingen autotechniek. Heel wat anders dan een bezoekje aan het Rijks of aan onze bekende bloemenvelden, dat zeker. Na vandaag is het staatsbezoek weer afgelopen en kan Máxima zich weer richten op andere evenementen. 

 

 

Door redactie Franska