Hij is er weer hoor, die Siberische beer.

Dachten we dat ie voorgoed in z’n hok zat. Ergens achter Wladiwostok of zo.

 

Heerlijke blauwe lucht, zonnetje erbij, bloesem piept bijna uit de knoppen van de bomen… Temperatuur loopt op, wanten en winterjas alweer opgeborgen en die leuke zomerjas in de aanslag? Ontwaak maar weer uit deze mooie droom, want de winter is weer in aantocht. Fijn. In maart weet je nooit waar je aan toe bent. De ene dag is het zestien graden met zon, en de andere dag gaan we weer terug naar min vijf met sneeuw. Persoonlijk heb ik het nu wel een beetje gehad. Daarnaast is het ook al bijna lente. Het mag dan ook wel een keertje ophouden. 

 

De komende week staat er van alles en nog wat op de planning. Jaja. Morgen komt de zon tevoorschijn en wordt het een prima voorjaarsdag. Het wordt dan 10 graden, zonder wind en met wat stapelwolken. Morgen even volop genieten dus. Donderdag is er weer wat wind, maar blijft het overal droog. Gelukkig maar.

 

Vanaf vrijdag breekt de Siberische beer weer los. Eerst wat regen, maar in de richting van de avond kan er dus gewoon sneeuw vallen. Oh oh, daar gaaaaan we weer. De temperatuur is overdag rond de vijf graden, later op de dag zal ie dalen naar het vriespunt. 

 

In het weekend gaat het weer vriezen. En dan wel tot zo’n min vijf graden in de nacht.  Zondag overdag is er kans op een straaltje zon. Nou, hehè…

 

Tot zover uw Pelleboer van dienst maar weer. 

Don’t shoot the messenger!

 

Door Danique ten Boer