Sytske foundation 

Help jij Sytske en haar lotgenoten aan een nieuwe levenskans? 

 

Sytske (33) is één van de vele diabetes type 1-patiënten die afhankelijk zijn van een insulinepomp. De huidige producent van de pomp stopt met de productie. Hierdoor zullen wereldwijd duizenden mensen in levensbedreigende situaties komen, waaronder Sytske. Hun laatste redmiddel dus. Zij wil met haar foundation, de Sytske Foundation, waar Jeroen van de Boom ambassadeur van is 500.000 euro ophalen voor de ontwikkeling van een innovatief inwendig toedieningssysteem. Hoe fantastisch zou het zijn als we allemaal een beetje meehelpen en een kleine donatie doen voor deze levensreddende pomp. 

 

Op het moment zijn er 70 mensen in Nederland die al een inwendige insulinepomp hebben. Er zijn 350 mensen die er direct een nodig hebben en 650 mensen komen hiervoor in aanmerking. Best veel mensen dus die dit uiteindelijk nodig hebben. 

 

Sytske hoort bij een van de 70 pompdragers. Maar door haar ziekte is ze de afgelopen zes jaar erg achteruit gegaan. Ook voor haar is de nieuwe implanteerbare insulinepomp van levensbelang. De nieuwe pomp is namelijk 40% kleiner, lichter en betrouwbaarder dan haar huidige pomp. Prof. dr. Henk Bilo laat weten dat stoppen met de inwendige insulinepomp onverantwoord is zolang er geen goed alternatief is. Er is dan een grotere kans op ernstige complicaties of een hogere kans op overlijden. En dat is natuurlijk geen optie. 

 

Als de 500.000 euro op tijd wordt binnengehaald, kan de pomp eind 2019 bij de patiënten worden ingebracht. En dat is dan hun laatste hoop op een goed leven. 

 

Doe jij ook mee en help jij Sytske en vele andereN aan een nieuwe kans? Doneer dan hier: sytskefoundation.nl.

 

 

 

Door: Danique ten Boer