Model door Jinek 

Merlijne werd ontdekt door de talkshow van Eva Jinek. Ze kwam voor haar vader, maar bleek er achteraf ook veel aan te hebben…

 

 

Je gaat de uitzending in als 16-jarig anoniem meisje uit Groningen en loopt naar buiten als model. Merlijne zat in het publiek, omdat haar vader sprak in de uitzending van Jinek over gaswinning en het was raak. De camera zag Merlijne en op dat moment werd ze gescout als model. Hoe bijzonder is dat? 

 

Merlijne’s vader zat aan tafel om te praten over de aardbeving bij Zeerijp, daarom vroeg hij zijn oudste dochter mee te gaan. “Ik had niet verwacht in beeld te komen. Dus had ik ook niet heel lang nagedacht over een outfit of zo. Ik heb gewoon een broek en een shirt aangedaan. Niets bijzonders. Ik wilde gewoon mijn vader aanmoedigen”, vertelt ze in een interview met een Jinek-redacteur. 

 

Door Jinek wordt ze overspoeld met telefoontjes voor interviews en verzoeken, maar voor nu even niet laat haar vader weten. Het wordt allemaal een beetje teveel. Merlijne gaat zich eerst nog even op school focussen. Na de Havo wil ze toegepaste psychologie studeren. Een knapperd én slimmerd dus. 

 

Hoe makkelijk kan het zijn? Duizenden meisjes doen casting op casting en het overkomt Merlijne zonder dat ze het weet. Nu maar hopen dat we haar toch terug gaan zien op die catwalk. 

 

Door Danique ten Boer

Beeld:  Emil Pabon