‘Iedereen is anders’

Pesten: het blijft een groot probleem. En daarom komen we weer in actie.

 

 

Vanuit het hele land komen er nog steeds veel telefoontjes binnen over het onderwerp pesten, meldt De Kindertelefoon. Pesten blijft een groot en veelvoorkomend probleem. Dit blijkt uit recente cijfers. In 2017 hebben bijna 15.000 kinderen contact opgenomen met De Kindertelefoon. Meer dan 30.000 gesprekken werden gevoerd over het onderwerp pesten. Dat is natuurlijk belachelijk. Geen enkel kind hoort te maken te krijgen met pesten. Daarom organiseert tv-zender Cartoon Network voor de vierde keer de anti-pestencampagne. Dit jaar zal zanger, producer en acteur Brownie Dutch de ambassadeur van het evenement zijn. Het evenement met het thema ‘Iedereen is anders’ start op maandag 9 april.

 

Met de bekende slogan ‘Wees een maatje, geen pestkop!’ roepen Cartoon Network en Brownie Dutch kinderen op om in actie te komen. “Ik ben graag ambassadeur voor de Cartoon Network Anti-Pesten Campagne, omdat ik het voor kinderen belangrijk vind dat het onderwerp pesten bespreekbaar is en blijft. Met pesten kun je iemand letterlijk verpesten. Iedereen is uniek en heeft talent. Iedereen verdient een kans om te stralen! Want iedereen is een ster!”,  laat de ambassadeur weten.

 

Deze campagne belicht de verschillende familieachtergronden van kinderen. Een kind heeft twee vaders of moeders, of heeft juist geen vader of moeder, is opgegroeid in armoede of heeft een immigratieverleden. Deze verschillen komen veel voor in Nederland, laat Cartoon Network in de campagne weten. En dat maakt de kinderen juist interessant.

 

Vanaf 9 april geeft het platform buddy.cartoonnetwork.nl informatie over pesten. Dit zullen ze doen in samenwerking met De Kindertelefoon door middel van het geven van tips. Brownie Dutch zal vanaf volgende week maandag ook te zien zijn op de tv-zender Cartoon Network.

 

Ik vind het ontzettend jammer dat nu nog zoveel kinderen hiermee te maken krijgen. Dit hoort natuurlijk niet. Ik hoop dat deze campagne kinderen de goede kant op helpt.

 

Door: Danique ten Boer