Een teleurstellende

ontdekking

 

Is het moment eindelijk daar dat hij je ten huwelijk gaat vragen, en dan gebeurt er dit…

 

Ik droom er sinds ik een klein meisje ben al van. Die ene bijzondere dag in mijn leven: mijn bruiloft. Ik weet (bijna) zeker dat die dag ooit gaat komen. En ik heb mijn eigen sprookje allang gecreëerd in mijn hoofd. De locatie, jurk, stiekem ook al mijn droomman én natuurlijk de perfecte verlovingsring. Een klein detail is dat mijn aanstaande vent deze ring natuurlijk voor mij uitkiest. Daar gaat mijn controlfreak-antenna natuurlijk gelijk van piepen. Ja, ja, ik weet dat ik hem daar gewoon in zal moeten vertrouwen. Ik ben tenslotte op dat moment niet voor niets al jaren met hem, toch?

 

Dat het vertrouwen niet altijd goed zit in een relatie blijkt alweer uit een Facebookbericht van het platform Reddit. In een speciale Facebookgroep werd een opmerkelijk bericht geplaatst door een vrouw die klaarblijkelijk ontevreden is met een vondst in het nachtkastje van haar vriend. Toen ze het laadje openschoof lag daar het welbekende vierkante doosje, gevuld met een parel. Of nou ja, zeker geen ‘parel’ volgens de vrouw.

 

Dat de vrouw liever een ander juweeltje rond haar vinger had zien schitteren, blijkt uit de ietwat onsubtiele tekst die ze plaatst in de Facebookgroep. ‘Ewwwww. Self shame Friday here I come.’ (Oftewel: ik schaam me dood vandaag.) Ze vertelt dat ze geen fan is en vraagt of iemand haar kan vertellen hoe ze de boodschap om een andere ring te halen, tactisch aan haar vriend kan overbrengen. De foto van de volgens haar ‘beschamende ring’ is ook bijgevoegd in het bericht.

 

De ontevredenheid van de toekomstige bruid viel niet bij veel mensen in de smaak. Negatieve reacties stapelden zich op onder het Facebookbericht. Dus op veel support kon de teleurgestelde vrouw niet rekenen. En dat snap ik wel. Want tja, ten eerste heeft ze zijn verrassing al verpest door het openen van het doosje. Daarnaast zet ze hem publiekelijk voor schut met de gemene tekst. En ten derde laat ze hem in de kou staan bij het hele gebeuren.

 

Aan de andere kant snap ik haar misschien ook wel een beetje. Want als je de ring écht verschrikkelijk lelijk vindt, dan snap ik dat je die niet de rest van je leven om je vinger wilt. Dus dan is het begrijpelijk dat je het met je vriend wil overleggen. Kijken of er een mogelijkheid is om hem te wisselen voor iets waar ze allebei ook blij mee zijn. En dat ze hulp nodig heeft om dit tactisch te brengen snap ik ook wel. Het is geen makkelijk gesprek dat ze aangaat.

 

Not good enough for her… from r/ChoosingBeggars

 

Mijn advies aan haar: verwijder je Facebookbericht. Ga samen met hem zitten. Vertel hem eerlijk dat je per ongeluk het doosje met de ring gevonden hebt en dat je (als je dit wil) natuurlijk met hem wilt trouwen. En vertel dan met een beetje humor erachteraan: maar alleen met een andere ring. Vast en zeker dat het dan helemaal goed komt. Succes ermee!

 

 

 

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts