Beatrix de musical

Er komt een musical over prinses Beatrix. En wij kunnen nu al niet wachten…

 

Ken je het verhaal van prinses Beatrix die in 1965 een bezoek bracht aan de Amsterdamse Wallen? De toenmalige troonopvolgster maakte onder leiding van heilsoldate Alida Bosshardt kennis met de rosse buurt en de problemen die daar allemaal speelden. Weet je nog? Vast wel. Het was wereldnieuws. En dit historische moment van onze voormalige Koningin wordt nu op heel bijzondere wijze herbeleefd in een musical.

 

We moeten er nog even op wachten, want pas over anderhalf jaar wordt de musical Bosshart & Beatrix in de theaters verwacht. Het theaterstuk wordt geschreven door Dick van den Heuvel, die eerder een Musical Award won voor het beste script met zijn tekst voor ‘Was getekend Annie M.G. Schmidt’. Van den Heuvel belooft “een musical met repertoire uit de jaren zestig en prachtige verhalen over Amsterdam uit die tijd”. Nou, ik ben benieuwd.

 

Voor de prinses was het bezoek aan de Wallen erg belangrijk. Ze bleef sindsdien altijd contact houden met de inmiddels overleden majoor. Een paar jaar geleden opende Beatrix in Amsterdam de Majoor Bosshardtburgh, een opvanglocatie van het Leger des Heils voor dak- en thuislozen.

 

De rol van Majoor Bosshardt zal gespeeld worden door Annick Boer, en Joke Bruijs krijgt de rol van hoerenmadam Greet. Wie wordt dan Beatrix? Dat is helaas nog niet bekend. Spannend…

 

Ik ben groot fan van onze lieve prinses en erg benieuwd naar het verhaal over Bosshardt & Beatrix, dus ik kan niet wachten totdat ik deze musical in de theaters kan bewonderen.

 

Door: Danique ten Boer