13x Prullaria van AliExpress die je niet in huis wilt halen

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: 13 prullaria van AliExpress die je niet in huis wilt halen.

 

 

 

Ineens ploppen er weer allemaal advertenties op van Chinese webwinkels. Dankzij al die algoritmes en andere techniek waar je achterdochtig van kunt worden, weten ze precies welke advertenties ze moeten laten zien: kookspullen natuurlijk. Maar wel kookspullen waarbij je denkt: huh?

 

Heb je de afgelopen jaren in een kelderkast gewoond of heb je gewoon nog niet zo lang wifi: Ali Express is een enorme webwinkel waar je zo ongeveer alles kunt bestellen. Soms duurt het bezorgen eeuwig, soms is de kwaliteit nog beroerder dan de foto’s op de website deden vermoeden, en meestal kost het maar een paar euro. Waarom is het zo goedkoop? Omdat de spullen niet voldoen aan de strenge Europese normen. De consumentenbond heeft een steekproef gedaan en daaruit bleek dat bepaalde elektronische apparatuur niet door de veiligheidstest kwam en dat de rookmelders die de bond op de website bestelde, niet afging als er brand uitbrak.

 

Gehaktballetjesschaar

Kijken, kijken en kopen op eigen risico dus, bij die Chinese webwinkels. Er staan genoeg grappige spullen op om je te verbazen, zoals die gehaktballetjesschaar en een apparaatje om melk op te kloppen – terwijl het al in je koffie zit.

 

Door: Redactie FavorFlav