13 leukste momenten uit First Dates

 

Ik vind het programma First Dates dus echt helemaal super. Het is nu elke doordeweekse dag en dat is misschien een beetje te veel van het goede, omdat ik het niet red elke dag te kijken.

 

Maar als ik kon zou ik dat absoluut doen, want het is puur genieten. De oprechte koppels die eruit komen zijn allerschattigst, maar het leukste is natuurlijk wel de ongemakkelijke momenten (toch iets met ‘leedvermaak is het beste vermaak’, denk ik?). En gezien wij in deze coronatijden niet bepaald op date kunnen gaan, is dit wel the next best thing. En door de jaren heen zijn er toch héél wat pareltjes in het First Dates-restaurant voorbij gekomen en de leukste heb ik even op een rijtje gezet. Overigens kon ik mijn favoriet niet vinden online, dus die ga ik dan even vertellen vooraf. Jongen vraagt meisje waar haar tattoo (waar heel groot ‘Carpe Diem’ op staat) voor staat. Antwoord: ‘Carpe Diem, dat is ‘pluk de dag’ in het Duits.’ Soms vraag ik me af hoe het nu met haar gaat. En met haar Duitse kennis.

 

1. Het meisje dat om veganistische rode wijn vraagt, vervolgens uitlegt wat rode wijn níet vegan maakt, erachter komt dat er geen vegan rode wijn is, en alsnog om een glas vraagt want zó vegan is ze natuurlijk ook weer niet

 

2. Ah natuurlijk, ze stelt meteen de voor haar essentiële vraag: proppen of vouwen?

 

3. ‘Op zijn manier heeft-ie humor, maar niet de humor die ik bedoel.’

 

4. Een vrouw die een handpop meeneemt naar een date. Kan eigenlijk niet misgaan, toch?

 

5. Deze man heeft zich goed voorbereid, met allerlei vragen die hij kan stellen. Pizza of patat? Koud of warm weer?

 

6. ZO. ONGEMAKKELIJK.

 

7. De jongen die oprecht om een pleister vraagt aan de serveester, omdat-ie zijn knie heeft geschaafd toen-ie voor haar viel (dit kan toch niet?)

 

8. De date van Jan en Rina. Moet je gewoon even zien. Die Jan.

 

9. ‘Ik heb drie maanden geleden een feestje gegeven omdat ik mijn honderdvijftigste meisje had gezoend. Dat was wel een feestje waard.’ Stoere jongen hoor.

 

10. ‘Het gesprek kwam niet echt op gang…’ Joh.

 

11. ‘Mijn ideale man is Baddurr Haaarrie, maarre ja, hij is niet heul lief denk ik.’

 

12. Oké, dit is echt te schattig en lief

 

13. Dit koppel… Geen woorden voor.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer