Koekjeskunst van The Biscuiteers

 

Rachel: Ik ben zelf nogal van de bos bloemen eigenlijk, maar daarmee schijn ik ernstig achter de feiten aan te lopen. Heel hip Notting Hill geeft elkaar tegenwoordig een bos biscuitjes.

 

 

The Biscuiteers heten ze. Ik sloeg meteen aan op die naam; alsof het een piratenclub was die de wereld wel eens even om de oren zou slaan met koekjes. Maar ze bleken verder heel lief en ongevaarlijk.

 

De winkel in de West-Londense wijk Notting Hill is volgestapeld met handgemaakte koekjes die eigenlijk te mooi zijn om op te eten.

 

Instaptarief voor een koekmannetje of -vrouwtje is £6 (iets meer dan €10). Daar kun je minstens drie pakken stroopwafels voor kopen, weet ik, maar voor die centen heb je wel een met de hand gecreëerde Audrey Hepburn of een omaatje compleet met breiwerkje van glazuur. Trouwens, je kunt het nog veel gekker maken en een hele koektrommel vol koekjes in de vorm van lippenstiften en zonnebrillen kopen voor een jarige fashionista. Of ook leuk: een blik bloemenkoekjes als bedankje voor de juf van de lagere school. Dan moet je wel even £42,50 aftikken, maar koop maar eens een flink boeket bij de lokale bloemenjuwelier. Ben je dat ook kwijt.

 

 

Je kunt het zo gek niet bedenken of The Biscuiteers hebben er een koekje van gebakken; van klassieke auto’s tot vlinders, van teenslippers tot wielrenners en van theepotten tot EHBO-dozen. Ze hebben zelfs speciale koekjes voor honden, en als ze het niet in hun collectie hebben dan maken ze het voor je. Niet verwonderlijk ook dat een hele zwik high-end merken als Burberry, Cartier en Dior hier regelmatig koekjes bestelt voor evenementen en goodiebags.

 

En als je zelf wilt leren hoe je zulke mooie koekjes kunt maken (want dat schijnt dus echt een hele hippe nieuwe hobby te zijn – bekijk dit filmpje maar eens), dan kan dat ook. The Biscuiteers hebben een heuse School of Icing (icing = glazuur) waar je dat gezellig kunt leren.

 

 

 

Rachel Lancashire is zo Nederlands als een broodje kroket. Haar belangrijkste talenten zijn: de kaart van de London Underground uit haar hoofd kennen, thee met melk drinken en stiekem verliefd zijn op Prince Harry.

Fotografie: Rachel Lancashire, Hatfield House. Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.