1,2,3… KLAAR.

Een makkelijke spaghetti is wat we willen tussen alle kerst- en oud-en-nieuw-gekte.

 

Na al het eten van de afgelopen dagen wil je niet al te lang in de keuken staan, denk ik zomaar. Want voor je het weet kunnen we de oud-en-nieuw-hapjes alweer klaar gaan maken.

 

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

  • 300 g spaghetti
  • 200 g spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 450 g spinazie à la crème
  • Peper en zout
  • 120 g geraspte kaas
  • Optioneel: extra kruidenroomkaas

 

Zo maak je het

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in de tussentijd de spekreepjes en zet deze apart als ze lekker krokant zijn. Snipper de ui en snijd de knoflooktenen fijn. Fruit aan in een pan met een scheutje olijfolie. Doe na een minuutje de spinazie erbij en blijf roeren tot de spinazie warm is. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat extra kruidenroomkaas toe als je de spinazie wat romiger wilt hebben. Serveer de spaghetti met een grote schep spinazie, wat spekreepjes en geraspte kaas.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares