10x waarom je vandaag nog moet beginnen met de serie The Handmaids Tale
Opeens hebben we het over niks anders meer dan over een door oorlog verscheurd VS, de nachtmerrie van klederdracht, een klep waar je u tegen zegt en daarnaast begroeten we elkaar elke ochtend met ‘Under his eye’.
Oké, dat laatste is een geintje, maar serieus, er is de afgelopen dagen nog nooit zoveel over een en dezelfde serie gesproken. We bingen ons suf, om vervolgens elke donderdag een nieuwe aflevering te kunnen kijken met daaraan vastgeplakt een nabeschouwing op de redactie. Jongens, The Handmaid’s Tale moet je zien. En wel nu nu nu en om deze redenen:
1. Je zit constant op het puntje van je stoel want NEE. NEE. NEE. Dit kan niet waar zijn. Het is eng en spannend, maar zeker niet op een horror-manier met veel bloed of oncharmante engerds.
2. Het is een uniek verhaal, waar geen enkele film of serie mee te vergelijken is.
3. Het is zo bizar, maar tegelijkertijd ook zo angstaanjagend, want op de een of andere manier (vreemd genoeg) is ‘ie best realistisch. Zo zorgt een dvd van Friends, de nieuwste Mercedes en een Tinder-account tussen de klederdracht en het mediaverbod door voor een bewustwording waar je u tegen zegt. Zo ouderwets het lijkt, zo hedendaags is het.
4. De cast is fantastisch met in de hoofdrol Elisabeth Moss, die je wellicht kent van de serie Mad Mad en Top of the Lake. Verder spelen Alexis Bleden (jawel, van Gilmore Girls), Joseph Fiennes (van American Horror Story) en Samira Wiley (Poussey in Orange Is the New Black) er in mee.
5. Wat gebeurt er als vrouwen in de toekomst geen rechten meer hebben en alleen als broedmachines worden gezien? En wat zou jij doen in zo’n bizarre situatie? Eén ding is zeker: over deze serie raak je never nooit uitgepraat.
6. Van This Woman’s Work van Kate Bush tot Consideration van Rihanna: de muziek is te gek en versterkt iedere emotie in iedere situatie keer tien.
7. De belichting, de locaties en vooral ook het filter: de cinematografie is echt te gek.
8. De outfits zien eruit om door een ringetje te halen. Aan ieder detail is gedacht en de kleuren zijn perfect op elkaar afgestemd waardoor de serie heel erg geloofwaardig is.
9. Dit is geen serie voor op de achtergrond. Het milieu, de oorlog, de rechten: The Handmaid’s Tale is een serie waar je nog lang over na zult denken.
10. En natuurlijk de prijzen. De serie won dit jaar maar liefst acht Emmy Awards. Zo won Elisabeth de award voor de beste vrouwelijke hoofdrol, Ann Dowd die voor de beste vrouwelijke bijrol en Alexis Bledel die voor de beste vrouwelijke gastrol. Verder sleepte The Handmaid’s Tale als eerste non-lineaire serie de Emmy Award van Beste Dramaserie, Beste Regie én Beste Scenario. Ik zeg; kijken!