10x Tunesië

 

Nu het zonnetje weer heerlijk schijnt, denk ik terug aan de fantastische vakantie in Tunesië.

 

 

 

 

 

 

Alweer een tijd geleden dat ik in het vliegtuig stapte richting Tunesië. Zelf nog nooit eerder geweest, dus dit leek me wel wat. En wanneer je in je bikini kan lopen, weet je dat je goed zit.

 

Nou, daar ging ik dan. Koffertje gepakt, op naar Schiphol en het vliegtuig van Tunisair in. Helemaal verbaasd, want tijdens een kleine vlucht (en tegenwoordig ook de verre bestemmingen) krijg je geen eten. Of je moet je portemonnee opentrekken om iets te bestellen. Hier kreeg je gewoon een lekkere snack. Wat drinken en wat eten. Het gaat me dan niet eens om het eten, maar om het feit dat het gewoon gezellig is om met je reisgenoten een maaltijd te eten.

 

Daar was ik dan, in Tunesië. Het lekkere zonnetje, de mooie stranden en de super-vriendelijke mensen. Kunnen we even terug? En wel hierom:

 

1.     Ik sprak een wat ouder stel, al veertig jaar getrouwd en ze gaan bijna ieder jaar naar Tunesië. Ze vertelden me dat ze het zo bijzonder vinden dat je binnen drie uur de blauwe zee kan zien en het tropische klimaat kan voelen.

2.     Helemaal verliefd op het plaatsje Sidi Bou Said. Superlieve huisjes. Vaak wit met blauw en maar twintig kilometer van de hoofdstad Tunis vandaan.

 

 

 

3.     Laten we maar niet beginnen over het eten, want dan ben ik morgenochtend nóg bezig. Heel veel verse groente, vis, couscous en noem maar op. In Tunesië moet je je eigenlijk gewoon laten verrassen tijdens je diner.

4.     Ik zei het al eerder, en het is toch wel echt waar: mensen zijn super-vriendelijk. Ze spreken allemaal redelijk goed Engels en staan open om je te helpen, wat ik altijd erg fijn vind. (Ik kan nog weleens verdwalen en het is altijd leuk om een gesprekje te hebben met een inwoner.)

5.     De prachtige stranden. Lange stranden en veel stranden.

6.     De leuke marktjes. Tunesië heeft er heel veel. Leuk om gewoon even rond te lopen.

7.     Ontspanning. En dan heb ik het over massages, de prachtige spa’s, heerlijke kruiden. Dit moet je hebben meegemaakt op zo’n unieke plek.

8.     Prachtige en rustgevende hotels.

9.     Een plek waar je heen gaat met vrienden, met je lief of met het hele gezin.

10.   De geschiedenis. Ik had de leukste gids, Hassan, zo’n lieve man. Hij vertelde alles met zoveel passie. Als je hem tegenkomt, geef je hem dan een dikke knuffel van mij?

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares