10x eten dat meer vitamine C bevat dan sinaasappels

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: 10x eten dat meer vitamine C bevat dan sinaasappels.

 

 

Elke ochtend een glaasje verse jus en als je een beetje snotterig wordt een glas extra? Goed plan, want vitamine C zorgt ervoor dat je sneller opknapt van een verkoudheid. En komen die sinaasappels je neus uit, dan kun je altijd nog deze tien voedingsmiddelen op het boodschappenlijstje zetten, want zij bevatten stuk voor stuk nog meer vitamine C dan sinaasappels.

 

Hoofdpijn, hoesten en proesten, dan heb je kans dat je een verkoudheid hebt opgelopen. Niks ernstigs, maar van het gesnotter en dat ellendige gevoel wil je ook snel af. Van kippensoep knap je zeker op, maar deze groente en fruit zijn ook supergezond, want ze bevatten veel meer vitamine C dan sinaasappels en citroenen.

 

Rode peper
Een kommetje met gesnipperde chilipepers bevat 107,8 milligram vitamine C. Vergelijk dat met je sinaasappelsap: dat is maar 50 milligram in een glas van 100 milliliter. Lekker sambal in het eten dus, als je verkouden wordt. Bovendien heeft de Universiteit van Buffalo uitgezocht dat capsaïcine, het stofje waardoor die pepers zo fokking heet zijn, heel goed helpt tegen spierpijn.

 

Rode paprika
Rode paprika bevat bijna vier keer zoveel vitamine C: 190 milligram per 100 gram schoongemaakte paprika. Dat de paprika ook zorgt voor vitamine A in je lichaam is een fijne bonus, dat is de vitamine die zorgt voor mooi haar en sterke nagels. Groene paprika bevat iets minder vitamine C, maar 120 milligram per 100 gram – maar dat is toch een mooie score?

 

Boerenkool
Sorry voor dat hippe begrip, maar boerenkool is echt een superfood. Meer dan 80 milligram vitamine C, en dan ook nog vitamine K, en allemaal mineralen: die boerenkoolstamppot van vroeger is dus echt zo gek niet. Ben je echt een hippe kip, dan eet je natuurlijk boerenkoolchips. Knapperig én goed voor je snotkoppie.

 

Broccoli
Bám, 132 milligram vitamine C per 100 gram. Plus voedingsvezels, plus maar 30 calorieën dus light. En als je daarbij optelt dat broccoli ook nog eens kanker zou kunnen voorkomen, dan weet je het: groene winnaar!

 

Papaya
Had je niet verwacht he, maar een papaya bevat net iets meer vitamine C dan sinaasappelsap én een stofje in die knaloranje kanjer zorgt ervoor dat je verstopte neus snel over gaat.

 

Aardbeien
Bijna 90 milligram vitamine C in een kommetje aardbeien, dus dat schiet lekker op. En wist je dat aardbeien veel foliumzuur bevatten?

 

Bloemkool
Niet sexy, wel lekker én gezond, want bloemkool bevat maar liefst 128 milligram vitamine C per 100 gram groente. Maakt niet uit of je de groente kookt, in een tajine stopt of roostert, die vitamines krijg je toch lekker binnen.

 

Spruitjes
Hou je van spruitjes, of moet je er niet aan denken? Probeer toch maar: 80 milligram vitamine C en een bak vezels. Gruwel je ervan? Je kunt ze natuurlijk ook frituren

 

Kiwi
Hap je twee kiwi’s weg, dan heb je 190 milligram vitamine C binnen. Dat schiet lekker op! Ze bevatten ook flink kalium en koper. Eet je ze met schil en al, dan pak je ook flink wat voedingsvezels mee.

 

Bron: Health.com

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav