100% goed gevoel in je bikini?

Praktisch en bruikbaar, dat zijn de adviezen van redactiekat Frits altijd, daarom houden we ook zo veel van hem!

 

Ik was weer eens op de Franska-redactie en daar waren twee vrouwen verwikkeld in een gesprek over diëten, want, zeiden ze, kunnen we anders wel binnenkort met goed fatsoen op het strand liggen. Getverdemme zeg. Bij strand hoort water en jullie weten het hè, katten en water, dat is als water en vuur. Volgens experts komt dat omdat wij vroeger woestijnbewoners waren, maar dat kan ik me niet meer herinneren, ja, hé, welke woestijn was dat dan en wanneer precies?

Maar goed, het ging dus over vrouwen die zich voorbereiden op een strandbezoek. Hier wat praktische, bruikbare tips van jullie Fritsje.

 

 

Ga naar Australië, dat land kent zo’n 10.500 stranden, vrijwel allemaal leeg…

 

1. Ga niet naar het strand maar laat een zwembad aanleggen in je tuin met flink wat zand eromheen. Heb je een kleine tuin koop dan dit voorjaar nog een huis met een ontzettend grote tuin. Die huizen vind je vooral in Blaricum en Bloemendaal. En niet onbelangrijk: zo’n huis is ook veel leuker voor je kat.

2. Wil je dan toch per se naar een strand maar ben je nog o zo onzeker over je figuurtje pak dan het vliegtuig naar Australië. Dat land telt ruim 10.500 stranden en de meeste zijn zo leeg als, nou, verzin zelf maar iets wat erg leeg is, ik vind dat je als columnist ook weer niet alles moet voorkauwen.

3. Nou een echt gouden tip: zoek een foto op van Scarlett Johansson, liefst een foto waarop ze in bikini staat. Ga daarmee naar je dichtstbijzijnde plastisch chirurg en zeg tegen hem: ‘Dit wil ik ook!’ Dan zal hij zeggen: ‘Is goed, ga maar liggen.’ Toffe zomer wordt dat hoor, dat je voortdurend hoort fluisteren: ‘Zeg, is dat niet Scarlett Johansson? Wat doet die in godsnaam in Renesse?’

4. Wat ook wel een oplossing kan zijn: het worteltjesdieet. Dan eet je een week of drie alleen maar worteltjes en dan val je ontzettend af. Ik moet er zelf niet aan denken, want katten en worteltjes, dat is als, nou ja, vul zelf maar weer in. Je krijgt dan wel een oranje teint maar dat los je weer op door je kleren aan te houden op het strand, wat sowieso al een gouden tip is, ja alweer eentje: hou je kleren aan.

5. Als voormalig woestijndier kan ik jullie ook de woestijn aanraden. Lekker geen water en vooral: doorgaans een lekker weertje. En je komt er nauwelijks vrouwen tegen, in zo’n woestijn. Wel goed insmeren! 

Nou is het weer de hoogste tijd om een uurtje of acht vanaf de vensterbank chagrijnig uit het raam te staren. Maar jullie kunnen stralend voorjaar tegemoet zien met deze praktische, bruikbare tips, toch?