10x Vies-lekker eten

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: 10 x vies lekker eten

 

Zeebanket
Braaf koop je weer 70+% cacaogehalte chocola, waar je inderdaad na een vierkante centimeter wel genoeg van hebt, of nog erger: raw chocolate. Maar soms moet je gewoon zo’n zacht romig zeepaardje naar binnen poppen, punt uit.

 

Huzarenslaatje
Met dat plastic lepeltje eten, anders telt het niet.

 

HEMA hotdog
Hoe de punt van die worst zo enigszins obsceen uit dat op raadselachtige wijze uitgeholde broodje steekt: viesviesvies. En toch…

 

Filet Americain
Die oranje uit de supermarkt hè, niet stiekem fancy-ass van de biologische slager.

 

Président Brie
Hoe lang je ‘m ook uit de koeling laat, er verandert níets aan de structuur van deze brie die waarschijnlijk al op de borrelplank van je ouders furore maakte. Taaiïg, niet te smeren, hooguit in plakken op je Melba (forever!) toastje te draperen. Doe ’s sjiek en mik er een druif bij in je mond.

 

Puddingbroodjes
Hoeveel zachte pudding en fluwelen poederbesuikerd roomdeeg kan jij in één hap in je mond krijgen? Dát is de vraag.

 

Spinazie à la crème
Je wéét dat je er ook nog een hardgekookt ei in plakjes op moet leggen. Oeoeoe en dan met die vissticks uit deel 1…

 

Tomatensoep uit blik
Niemand gaat jou vandaag vertellen dat je gewoon even 2 blikken gepelde tomaten, 1 blik water, 1 bouillonblokje, een kwart pakje boter en een gepelde ui in grove stukken in een pan moet pleuren en na veertig minuten koken even glad moet blenderen. Nee. Jij trekt dat blik open, scheurt een stuk wit supermarkt-stokbrood af met je tanden, en bent gelukkig.

 

Mona griesmeelpudding met rode bessensaus
Voor ná die tomatensoep.

 

Berehap
Tart de grenzen, ontduikt omschrijving.