producten die je als truffelliefhebber moet kennen

 

Je snapt er helemaal niets van of je springt een gat in de lucht als je het woord hoort: truffel.

 

De luxueuze smaakmaker van de Italiaanse keuken. Het zwarte goud. Het paradepaard van Moeder Natuur. Och och, als ik een menukaart in mijn handen krijg en er staat iets met truffel op, dan weet ik al dat ik niet verder hoef te kijken. Dat gerecht graag. Ben jij ook truffel? Dit zijn de combinaties die je wilt kennen.

 

1. Truffel Pasta.

 

De moeder van de truffelgerechten. Verkrijgbaar in de betere restaurants of als je geluk hebt gewoon bij je thuis als je een verse truffel hebt weten te bemachtigen. Heb je verder niet zoveel voor nodig. Zorg ervoor dat je pasta verser dan vers is.

 

2. Philadelphia met truffelsmaak

 

Dit betekent het begin van het einde. Niet alleen op iedere cracker, maar op iedere banaan, beschuit, chocoladepepernoot, wordt nu truffel-Philadelphia gesmeerd, dat snap je. Pure opgeklopte truffelsmaak in een bakje kaas. Een eeuwenlange eetwens vervuld.

 

3. Olijfolie

 

En ja, dan wel het liefst op smaak gebracht met witte truffel. Valt overigens perfect te combineren met nummer 1 van de lijst. Ook heerlijk door een salade of over gegrilde groenten.

 

4. Truffel tapenade

 

Verse truffel, dat snap je. En dan op een toastje? Naaaaaah. Betaal je wel vierhonderdachtenveertig euro vijftig per bakje voor, maar hé, je smaakpapillen gaan spontaan dansen, dus het is het waard. (Welke beelddenkers zien nu nog meer een tong met allerlei poppetjes in de vorm van papillen Dancing with the Stars nadoen nu?)

 

5. Truffelkaas

 

Kaas + truffel = ik ga dit niet eens uitleggen. Als je dit niet snapt is dit artikel gewoon niet je ding. Hé, niet erg: misschien ben je meer een patatmens…

 

6. Truffelmayonaise

Mayonaise + truffel = ik ga dit niet eens uitleggen. De truffelmayo is en blijft de koningin onder de sausjes voor bij de friet. Als je DIT niet snapt kom ik niet eens meer met alternatieven. Daaaag. 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com