Worteltaart

 

Nog steeds leg ik elk jaar op 5 december worteltjes voor Amerigo, het paard van Sinterklaas neer. Dit jaar heeft hij ze weer niet opgegeten. Gelukkig kan ik er een heerlijke worteltaart van maken! 

 

Dit heb je nodig 

Worteltaart

  • 150 gram roomboter 
  • 1 (geraspte) winterpeen
  • 150g kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 200g zelfrijzend bakmeel

 

Topping

  • 75 g roomboter
  • 100g mascarpone 
  • 125g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract 

 

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in. Meng dan in een grote kom de (gesmolten) boter, geraspte wortel, suiker, snuf zout en eieren. Vervolgens kan het (gezeefde) bakmeel erbij en mix het goed. Je zou rozijnen kunnen toevoegen bij het recept. 

 

Doe de worteltaart voor ongeveer 45 minuten in de oven, tot deze gaar is. De topping, ook wel ‘frosting’ genoemd, kan dan gemaakt worden. Zorg ervoor dat de roomboter en mascarpone op kamertemperatuur zijn en doe alle ingrediënten in een kom: klop nu met een mixer tot er een dikke en gladde crème ontstaat. Wanneer de worteltaart is afgekoeld, kan de crème erop worden verdeeld. Laat het nu gedurende 15 minuten in de koelkast opstijven. 

 

 

Eet smakelijk!