De allermooiste kerstschuimkrans 

 

Het is bijna kerst… Alvast even voorproeven dan maar. Deze mooie kerstpavlova is een toet waarmee je echt gaat scoren. 

 

Dit heb je nodig

Pavlova

  • 6 eiwitten 
  • 1/4 tl zout
  • 225g suiker(fijn)
  • 1,5 tl maïzena
  • 2 tl citroensap 
  • 2 tl vanille-extract 

 

Suiker Cranberries

  • 60g cranberries
  • 100g suiker
  • 240 ml water

 

Topping

  • 200g (opgeklopte) slagroom 
  • 100g mascarpone 
  •   1 el suiker 
  • 1 tl vanille extract 

 

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 120 graden. Klop dan de eiwitten met zout samen in een kom. Voeg steeds een beetje suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf is. Roer er dan maïzena, citroensap en vanille-extract doorheen. Maak een mooie kerstkransvorm op een bakplaat. Dit kan gedaan worden met een spuitzak of gewoon met een lepel. 

 

 

Doe de pavlova 2 uur in de oven. Doe nu de oven uit, maar laat de pavlova nog wel afkoelen in de oven. 

 

Voor de suikercranberry’s meng je kokend water met suiker tot het een dikke laag is. Leg de cranberry’s in een schaal en rol ze in het suikermengsel. Laat het ongeveer een uur op kamertemperatuur afkoelen en verplaats naar de koelkast. 

 

Voor de topping meng je slagroom met mascarpone, suiker en vanille tot het een dik mengsel is. Versier dan de pavlova met de topping, de suikercranberry’s, rozemarijn en granaatappel. 

Zó lekker.

 

P.s. Wat eten we vanavond? Friet natuurlijk. Het is niet voor niets BFF. Big fat friday. Nu al zin in! Ga jij ook meedoen aan de BFF? Dit is Franska’s favoriete big fat friday friet! Is het al etenstijd!?

 

 

 

Eet smakelijk!

 

Beeld: Gastro Senses