Zuurkool carbonara  

Italiaanse slag 

 

Een heerlijk Hollands gerecht met een Italiaanse twist. Perfect voor deze bibberkou.

 

Dit heb je nodig:

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 el boter
  • 200 gr ontbijtspek, in reepjes
  • 500 gr zuurkool, uitgelekt
  • 2,5  dl room
  • 2 blaadjes laurier
  • 150 geraspte parmezaanse kaas

 

 

Zo maak je het:

Smelt de boter in een braadpan, voeg de sjalot en peper toe en bak de spekjes er ook bij. Leg de zuurkool erop en stoof deze mee. Schenk dan de room erover. Doe de laurier erbij en laat het 30 minuten zacht stoven. Roer vlak voor het serveren de kaas erdoor.

 

Serveer met aardappelpuree en eventueel nog worst.

 

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

 

Bron: Sander Louwerens