Zullen de terrassen en kappers weer opengaan?

 

Velen zullen denk ik best gespannen zijn voor de persconferentie vanavond. Begrijpelijk wel, want ik denk dat er veel duidelijk wordt over hoe het de komende weken en na 1 juni zal gaan.

 

Zeker voor de horecaondernemers en de kappers is vanavond een belangrijk moment. Want zullen hun zaken weer open mogen? De afgelopen persconferenties was er elke keer wel iets van tevoren gelekt, maar nu blijft het nog gissen. Al zie ik het absoluut gebeuren dat we na 1 juni weer voorzichtig een biertje kunnen bestellen op het terras, of dat ik mijn uitgroei (die inmiddels de helft van m’n haar beslaat) weer eens kan bijkleuren… Ja, zou het?

 

In de wandelgangen wordt zelfs gezegd dat kappers en schoonheidsspecialisten vanaf volgende week alweer open mogen. Ik durf er nog niet echt op te hopen, want dan kan het alleen maar tegenvallen. Maar ik gun het hen natuurlijk van harte (en stiekem mezelf ook een beetje). En ik kijk daar zo naar uit. Niet per se dat deze specifieke sector weer open mag, maar dat het normale leven weer een beetje in zicht zou komen. En het gekke is, nu dat lijkt te gebeuren vind ik het ook weer een beetje eng.

 

Want gisteren las ik ook weer dat ze in Spanje vrezen voor een tweede coronagolf. Dat is natuurlijk geen heel onlogische gedachte, en dat kan bij ons ook gebeuren. Bij de vorige persconferenties, toen de maatregelen verlengd werden in plaats van ingekort, baalde ik zó. Maar nu het einde echt in zicht lijkt te komen vind ik het allemaal best wel spannend… Wat als er nou wel een tweede golf komt? Gaan we dan weer in een intelligente lockdown? Wat als die tweede golf nou nog veel heftiger en ernstiger wordt?

 

Waar ik misschien nog wel het meest benieuwd naar ben, is wanneer het weer normaal wordt om elkaar aan te raken. De enige die ik in deze tijden heb geknuffeld is m’n kat, maar ik kan niet wachten om m’n vrienden en familie om de hals te vliegen. Die laat ik dan voorlopig niet meer los.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer