Zoveel geld geef je uit op basis van je sterrenbeeld

 

Een van de vragen die ik mijzelf in stilte het vaakst stel luidt: mag ik dit kopen? Het antwoord is in 98% van de gevallen: ja, mag.

 

Het is vreselijk. In elke shop kan ik wel íets leuk vinden dat ik móet hebben. Waar ik niet meer zonder kan leven. Dan opeens ligt het in m’n mandje en floep, met drie klikken op m’n telefoon heb ik weer iets besteld. I love shoppen en het is denk ik een liefde voor altijd. En, wat blijkt? Ik kan er niets aan doen. Het staat namelijk allemaal in de sterren geschreven, hoeveel je uitgeeft. Ha.

 

Dit geef jij uit op basis van je sterrenbeeld:

 

Ram
Winkelen = een sport. Je wilt de beste aanbieding, de nieuwste schoenen en graag ook de beste levering. Je hebt vaak een doel als je winkelt en je rust niet voordat je dat doel binnen hebt. Je moet een gele trui? Dan heb je die gele trui vandáág nog. Ga je te ver? Soms. Je geeft met gemak 200 euro per maand uit aan kleding, zonder dat je het doorhebt. In een pittig maandje komt dat uit op 400 euro per maand.

 

Stier
Je bekijkt graag eerst al je opties voordat je iets koopt. Een zwart jurkje koop je niet zomaar, nee, je vergelijkt eerst 94 zwarte jurkjes en pas dan hak je de knoop door. Big spender? Valt mee. Je twijfelt vaak en koopt daarom niet altijd wat, maar af en toe ga je wel voor iets duurs. Gemiddeld ben je 100 euro per maand kwijt aan shoppen.

 

Tweelingen
Shoppen is jou op het lijf geschreven. Je ademt winkelen. Je droomt over fashion en nieuwe dingen. Je wordt intens blij van iets nieuws in je kast. Iets nieuws om aan te trekken naar dat feestje. Het gat in je hand is dan ook niet dicht te krijgen en ach, zelf lach je er maar om. Wie zegt dat je blij wordt van sparen, immers? Big spender? YES. And you love it. Je geeft per maand zo 700 euro uit aan shoppen.

 

Kreeft
Je gaat liever voor comfort dan voor al die heisa op modegebied. Maar als je iets wilt, koop je het, zonder naar de prijs te kijken. If you love it, you buy it. Je hebt bovendien een zwak voor de sale: is iets lekker afgeprijsd, dan zwicht je vaak. Zo geef je makkelijk 150 euro per maand uit aan kleren en accessoires.

 

Leeuw
Je vindt winkelen een investering in jezelf. Je geeft het niet uit, nee, jij verhoogt daarmee je eigen waarde. Je koopt daarom luxe producten en items en je gaat niet voor minder. Het mag wat kosten: 300 euro per maand is geen gekte.

 

Maagd
Je krijgt het warm van korting en je bent een geduldige shopper: je neemt rustig de tijd om na te denken of dit is wat je echt wilt dragen. Maar weet je het zeker, dan houdt niets je nog tegen. Met 200 euro per maand om aan kleding uit te geven kom jij wel rond.

 

Weegschaal
Je bent dol op jezelf verwennen en dat doe je graag met nieuwe spullen. Niet alleen kleding vind je leuk om te scoren, maar ook dingen voor in huis, voor je kinderen, je partner… Je bent een ware shopper. Een blije shopper. Je knapt er gelijk van op en dat er elke week weer een pakket wordt bezorgd, tja… Het zit in je aard. Je geeft per maand zo 400 euro uit – en dan met name aan online shoppen.

 

Schorpioen
Voor jou is shoppen een echt feest: net zoiets als uitgaan. Het liefst doe je het dan ook elke week. Pakketten komen aan de lopende band binnen, maar… Je shopt wel slím. Je koopt niet altijd het duurste en dus hou je je prima aan je budget. Je geeft per maand 150 euro uit aan winkelen.

 

Boogschutter
Je vindt graag koopjes en aparte dingen die anderen misschien niet willen, maar je bent altijd in voor een beetje geld uitgeven. Je krijgt soms spijt, maar ach, dan kun je het altijd nog ruilen. Je probeert je dan ook elke maand weer aan een budget te houden maar dat lukt helaas lang niet altijd. Er zijn ook zoveel leuke jassen en tassen te koop… Per maand ben je zo 200 euro kwijt.

 

Steenbok
Je kunt goed met je geld omgaan – maar je kunt het ook goed uitgeven, als je zin hebt. Soms heb je een bui dat dat brave sparen je niets kan schelen. Je leeft nu, toch? Dus moet je er nu wat van maken. Je houdt van mooie dingen en je houdt van veel. Je komt dan ook prima rond met een luxe bedrag van 250 euro per maand gemiddeld.

 

Waterman
Het gaat jou niet om wat je koopt, als je maar wat koopt. Je wordt strijdlustig van winkelen: je wilt iets leuks vinden en dat zal je lukken ook. Je gaat ervoor. Het voelt als een wedstrijd, en die win je graag. Je zoekt een spijkerrokje en dat rokje heb je dan ook binnen no time aan. Je hebt bijna nooit een miskoop, want je weet wat je wilt. Maar het geld mag rollen: met 500 euro per maand doe je nog normaal.

 

Vissen
Soms koop je een paar weken niets, dan komt er opeens weer een giga pakket binnen met 931 truien en broeken. Je houdt van kleding en naar het prijskaartje kijk je niet. Als je iets leuk vindt dan bestel je ’t gelijk in 42 kleuren. Wel zo praktisch. Je geeft met gemak 400 euro per maand uit aan kleding, maar je houdt de balans aardig goed doordat je ook wel eens een maand niets uitgeeft.

 

Door: Redactie Amayzine.com