Zou jij laten betalen als je op de kleinkinderen past?

 

Wat is het toch fijn als er een oma in de buurt is die op je kinderen wil passen. Maar wat nou als die oma ervoor betaald wil worden?

 

 

 

Ik las een artikel over oppasoma’s. Waar zouden we zijn zonder? Je kunt altijd een beroep op haar doen, ze is dol op haar kleinkinderen en met een beetje mazzel strijkt ze tussendoor ook nog twaalf overhemden weg en kun je na een lange werkdag meteen aanschuiven aan tafel omdat ze lekker heeft gekookt. En dat doet ze allemaal voor niks. Herkenbaar?

 

Maar volgens het artikel zijn er steeds meer oppasoma’s (en -opa’s niet te vergeten) die eigenlijk best betaald willen worden voor deze ‘service’, want ook voor hen wordt het leven steeds duurder. Wie weet moet ze voor iedere oppasbeurt wel een flink eindje rijden met een gillend hoge benzineprijs in haar achterhoofd. Of past ze op in haar eigen huis en zet ze de verwarming daarom een graadje hoger of draait ze een extra was. Dat tikt lekker aan met de huidige energietarieven. En wat eten die kleinkinderen in de groei wel niet; die extra boodschappen voelt oma misschien wel in de portemonnee.

 

Gek genoeg vinden we het heel normaal om het buurmeisje te betalen als ze een avondje komt oppassen, maar geld en familie is blijkbaar een lastige combi. Ga jij als oppasoma vragen om een bijdrage in de reiskosten of hoop je dat je kinderen uit zichzelf aanbieden om af en toe een tank benzine te betalen? En vind je een bloemetje genoeg waardering voor al die dagen dat je met de kleinkinderen bezig bent of voel je je dan een beetje afgescheept? Zou jij je willen laten betalen of vind je dat maar gek? Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit