Zou je ook graag mooi kunnen zingen?

Makkie. Ik zal even het geheim van Frank Sinatra met je delen. Want hij wist precies hoe het dat voor elkaar moest krijgen. En hij kan het weten tenslotte.

 

Hoe ik het ooit te weten gekomen ben, weet ik niet meer, maar ik ken dus het geheim van Frank Sinatra. Je weet wel. Die man die vrolijk stond te roken en te zingen tegelijk. Hoe hij dan toch nog zo’n geluid uit z’n keel kon krijgen? Heel simpel. Elke keer voordat ie op moest treden, at ie een bord Spaghetti Puttanesca. Of Penne Puttanesca. Werkt ook.

 

Het geheim is, dat het zo pittig is, dat je keel er gewoon van open gaat. Ik heb het een keer geprobeerd en serieus. Het werkt. Eerst even in  de keuken dus. En dan aan de opera. Dankzij dit recept.

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 100 gram zwarte olijven (ontpit)

  • 1 eetlepel kappertjes

  • 500 gram trostomaten

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie

  • 5 eetlepels extravergine olijfolie

  • zout

  • peperoncini naar smaak (kleine mini-rode-pepertjes) Ik zou met 2 beginnen de eerste keer

  • 8 ansjovisjes (uit blik)

 

Zo maak je het

De tomaten ontvellen (kruisje erin snijden en 2 minuten in kokend heet water doen, dan laten de velletjes makkelijk los). Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de ansjovisjes en de knoflookteentjes in kleine stukjes. Snijd de pepertjes in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij ze vervolgens in smalle reepjes. Laat de kappertjes uitlekken en snijd de olijven in kleine ronde plakjes.

In een diepe koekenpan de olie warm laten worden. Daarin de knoflook een minuutje zachtjes pruttelend laten verkleuren. 

 

 

Dan gaan de ansjovisjes en pepertjes erbij. Als de ansjovisjes beginnen te smelten gaan de olijven en de kappertjes erbij. Na een paar minuten de tomaten erbij en de helft van de peterselie. Dat moet 10 a 15 minuten op laag vuur pruttelen. In de tussentijd kan de pasta gekookt worden volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Ik doe trouwens om het goed al dente te houden altijd 2 minuten minder dan ze zeggen.

Als de pasta klaar is gaat ie bij de saus in de pan. Een paar minuutjes omscheppen en dan de rest van de peterselie erbij.

Pronto! (=Klaar). Eten maar. En dan daarna even de toonladders testen natuurlijk! Let maar op: a new Callas is born.

 

Buon appetito!

 

PS. Zo. Nu kun je zingen. Kun je meteen lekker meezingen met de nieuwe playlist op Radio Franska. zet ‘m maar gauw op.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

Beeld: Sam Linsell  :Roy Beusker