Zo ging het er echt aan toe in de Britse high society
Jarenlang was Lady Glenconner de hofdame van wijlen prinses Margaret en was ze getuige van het doen en laten van deze flamboyante prinses
Met deze gebeurtenissen kon ze een boek vullen en dat deed ze dan ook. De Hofdame werd een wereldwijde bestseller, een adembenemend verhaal over een tijd waarin aristocraten nog een soort popsterren waren in een wereld die niet langer meer bestaat.
Deze Lady Anne groeide op in de pracht en praal van het enorme landgoed dat haar vader, de vijfde graaf van Leicester geërfd had. Ze werd niet opgevoed met het idee dat ze hoge cijfers op school moest halen, maar wel om een goede partij aan de haak te slaan. Liefst een echtgenoot met een hoge titel en een groot familiefortuin, want een meisje dat in een adellijke familie werd geboren erfde niets. Geen titel en zeker geen landgoed. Daarom leerde Anne hoe ze een goede gastvrouw en echtgenote kon zijn en als ze geluk had zou ze een man treffen met wie ze een acceptabel huwelijk had. Ze moest er dus maar het beste van maken en op haar beurt ook zorgen voor een erfgenaam.
Verstrikt in een leven vol regels en etiquette valt ze als een blok voor de flamboyante maar zeer onvoorspelbare Lord Glenconner. Een excentriekeling die in de jaren 50 een verlaten tropisch eiland kocht en dat omtoverde voor een speeltuin voor de rich and famous. Mustique werd het exclusieve toevluchtsoord voor royalty zoals haar vriendin prinses Margaret, rocksterren en beroemdheden om in alle anonimiteit vakantie te vieren. Je zou denken dat het voor Anne een paradijs was, maar de rauwe werkelijkheid was anders.
In haar nieuwe boek Whatever Next schrijft ze over haar huwelijk met een man die fysiek en emotioneel mishandelde. Daarover zei ze in een interview: ‘Zowat elke andere vrouw die ik kende, kreeg te horen dat ze moest doorgaan en niet moest klagen. Zelfs de koningin, die ik al van kinds af aan kende, werkte hard om ervoor te zorgen dat haar man tevreden bleef, dus ik wist dat mijn rol als de vrouw van Lord Glenconner er helemaal op gericht was te doen wat hij wilde, zijn rommel op te ruimen en opgewekt over te komen terwijl ik het deed. Dat was me heel duidelijk gemaakt.’
Toen Lady Anne haar eerste boek schreef, realiseerde ze zich dat ze een heel interessant leven had geleid en genoeg had meegemaakt voor een tweede boek. Inmiddels is ze in de negentig en heeft ze met haar karakteristieke humor en eerlijkheid weer een bestseller gemaakt die je in een ruk uitleest en hopelijk binnenkort ook in het Nederlands te koop is.
Bron: Town & Country