Zie je wel

Blijkt uit serieus onderzoek dat ik hartstikke intelligent ben.

 

Uit onderzoek van een Engelse verzekeringsmaatschappij (Privilege DriveXpert) blijkt dat het vooral intelligente mensen en hoogopgeleide jongeren zijn, die hun rijbewijs niet in een keer halen. Van de 1.570 autobestuurders bleek slechts 48 procent van de hoger opgeleiden meteen de eerste keer geslaagd te zijn voor het rijexamen. Verder wees het onderzoek uit dat wiskunde- en wetenschapsstudenten meer pogingen nodig hadden dan automobilisten die talen, geschiedenis of filosofie gestudeerd hadden.

 

 

Had ik natuurlijk kunnen weten. Die examinatoren begrepen me gewoon niet. Waren misschien niet intelligent genoeg. Oho, hoop maar dat ze dit niet lezen! De eerste keer kreeg ik m’n rijbewijs niet met als reden dat ik de oprit als een startbaan gebruikte. Nou wist ik toevallig dat het een hele korte oprit was waar ‘ie me in wilde laten voegen en had ik daar expres op die manier op geoefend met m’n rijinstructeur. De tweede keer kreeg ik een discussie over discriminatie met de examinator. Dat moet je natuurlijk sowieso niet doen, in discussie gaan. Reden die de tweede keer werd opgegeven was dat ‘ie me te onzeker vond. Tssssss…

 

Hadden ze toch even een partij ongelijk. Het lag gewoon aan m’n intelligentie. Wilden ze gewoon niet toegeven natuurlijk, die mannetjes.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

beeld: flickr.com