Van de barbecue of van de plancha: krabkoekjes dip je in een lekker zoet-pittig sausje.
Mango-sriracha-dip
Dit heb je nodig
- 50 g mayonaise
- 3 el sriracha (Thaise chilisaus)
- 1 rijpe mango, geschild en pit verwijderd
- sap van ½ citroen
- zout en vers gemalen zwarte peper, naar smaak
Zo maak je het
Meng in een kom het ei, de mayonaise, mosterd, worcestersaus en tabasco en roer ze goed door elkaar. Doe de overige ingrediënten behalve het krabvlees erbij en meng goed. Voeg als laatste het krabvlees toe en roer het er met de hand zorgvuldig door. Verdeel het mengsel in acht gelijke balletjes. Vorm de balletjes tussen je handen in een ijshockeypuck-vorm door stevig te drukken. Laat de cakes 1 uur rusten in de koelkast.
Bereid een barbecue of grillplaat voor door het tot 180 °C te verhitten. Speel je op safe, verhit dan alvast de bakplaat of plancha mee.
Maak ondertussen de mango-sriracha-mayo door alle ingrediënten samen te voegen en te pureren met een staafmixer of keukenmachine. Controleer op smaak en voeg eventueel zout of versgemalen zwarte peper toe.
Leg de krabkoekjes op de grill, bakplaat of plancha en zet de deksel terug op de barbecue. Laat de koekjes in 6-8 minuten bruin worden en draai ze pas om als ze stevig aanvoelen en los beginnen te komen van het grillrooster. Gaar de andere zijde circa 4 minuten, tot ook deze mooi bruin en krokant is. Serveer de krabkoekjes met de verse mango-sriracha-mayo om te dippen.