Kurk, dé trend van nu

 

Kurk in je wijn is niet zo prettig, kurk in je interieur des te meer. Het is warm, chic en helemaal van nu. Dit vindt Sonja de mooiste items.

 

Ilse Crawford. Ken je haar? Vast niet, want ik moest zelf ook even googlen. Op woongebied blijkt ze een van de topontwerpers van Engeland te zijn. Had ik even gemist. Hmmm. 

Tijdens de prestigieuze woonbeurs van Parijs, Maison & Object, stonden alle spotlights op deze dame. En terecht, want ze heeft een cv om u tegen te zeggen. Ze was hoofdredacteur van de Britse Elle Decoration, richtte exclusieve privéclubs, bars en restaurants in en werkte ook nog eens samen met Ikea, waarvoor ze de Sinnerlig-collectie ontwierp.

 

Om even bij die collectie te blijven: ze ontwierp dertig producten die gemaakt zijn van bijzondere, natuurlijke materialen voor een beter dagelijks leven thuis. Kurk speelt daarbij een belangrijke rol, en laat dat nou net helemaal dé trend van nu zijn! Van eettafels en krukjes tot opbergmanden, je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn woonitems van te vinden. Voorzien van een speciale coating, want je moet wel gewoon je drankje kunnen morsen, natuurlijk. Kurk is een warm materiaal, dat fantastisch combineert met strakke items en gladde oppervlaktes. Het voelt zacht aan en geeft je interieur een gezellige sfeer. Dus op, naar Ikea. Of naar een van die andere leuke woonwebsites, natuurlijk.

Fotografie: Ikea

 

Inspiratie nodig? Het mooiste kurk op een rij

 

Krukje Sinnerlig € 49,95 Ikea

Opbergmand € 19,95 By Zenz

Kurken beestjes € 6 Monkey Business 

Designboot € 62,50 Puur Kurk

 

Lamp Coupoles Volta  € 362 Seletti

 

 

Behang per rol € 40  Swiet

Fisheye-camera € 89 Kurk Design

 

Vaas € 73 Bloomingville via Bol 

Sneaker € 84,95 Adidas via Blue Tomato

 

Kurk zie ik het liefst: 

[poll id=”13″]

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.