Deze Woensdag Windag heb ik een verrukkelijke prijs voor twee personen die dol zijn op koken en lekker eten en ik weet zeker dat jij dit wil winnen.

 

 

 

Zoals je weet zijn wij hier bij Franska.nl werkelijk dol op eten en kijken we graag de kookkunst af in de keuken van leuke mensen die er echt verstand van hebben, om zo de lekkerste smaken van de wereld te leren kennen. Meenu Gupta en haar dochter Samridhi Bansal weten werkelijk alles van de Indiase keuken en delen hun kennis graag met iedereen via S&M Indian Cuisine in workshops en cursussen. Als je dacht dat de Indiase keuken, die zo rijk is aan de heerlijkste geuren en kleuren, heel erg ingewikkeld is, dan heb je deze geweldige chefs nog nooit aan het werk gezien.

 

 

Dus doe net als Meenu en Samridhi een beetje India op je bord, want ik mag een fantastische kookworkshop voor twee personen weggeven. Dat is toch te leuk en te lekker? Zet dit alvast maar in je agenda: op woensdag 2 november gaan jullie van 18.00 tot 22.00 uur in Buurtcentrum Holendrecht in Amsterdam samen met hen een smakelijke thali maken. Een thali is een basisgerecht van rijst met brood zoals naan, roti of papadum, geserveerd op een platte metalen schaal die ook een thali genoemd wordt. Hierbij wordt ook een aantal andere gerechtjes geserveerd in metalen kommetjes, de katori’s, die verschillende smaken hebben zoals zoet, zout, bitter, zuur, umami en pittig. Loopt het water je al in de mond?

 

En dan krijgen jullie ook nog het kookboek Celebrating India mee naar huis. Meenu deelt hierin haar favoriete recepten, van voorgerechten tot hoofdgerechten, drankjes en desserts. Wil jij deze verrukkelijke workshop voor twee personen winnen om samen met je lief, je vriendin, je zus of je buurvrouw meer over de Indiase keuken te leren? Stuur me dan via winnen@franska.nl een mailtje met je naam en adresgegevens en wie weet staan jullie op 2 november samen tijdens deze zalige kookworkshop in de pannen van Meenu en Samridhi mee te gluren.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit