Jaja, het is de eerste week van september en iedereen is weer naar school. Hoog tijd om lekker te gaan luieren met deze Woensdag Windagprijs

 

 

 

Oooh, jongens, de eerste week na de vakantie voelde voor mij stiekem ook als vakantie. De pubers zaten weer op school, de wasmachine draaide de laatste wasjes weg en ik had eindelijk weer hier en daar een uurtje voor mezelf zonder gestoord te worden met ‘Maaaaam, waar liggen mijn…’ (vul het zelf maar in). Dus ik zat soms zomaar even met een boek op schoot te relaxen. Zoooo fijn.

 

Herken je dat en is het voor jou ook hoog tijd voor een uurtje me-time? Dan heb ik een heerlijke Woensdag Windagprijs voor je. Want wat is er fijner dan een boek over royals, liefde, schandalen en ‘good old’ drama? Nou dan heb ik vandaag werkelijk een pareltje weg te geven, gebaseerd op het ware verhaal van de Amerikaanse Wallis Simpson, die in de jaren dertig van de vorige eeuw de Britse monarchie aan het randje van de afgrond bracht. Toen ze in 1928 in Engeland aankwam had ze al twee echtscheidingen achter de rug en was ze een vrouw van middelbare leeftijd met nauwelijks aanzien en connecties. Maar slechts acht jaar later deed koning Edward afstand van zijn troon voor haar.  

 

Wallis werd ondergedompeld in een wereld van onvoorstelbare luxe en privileges en ze genoot van weekenden met de prins in zijn privé-paleis op het terrein van Windsor Castle. Maar toen Edward na zijn troonsbestijging weigerde om zijn liefde voor Wallis op te geven veranderde haar sprookje in een nachtmerrie en werd Wallis Simpson het gezicht van het grootste koninklijke schandaal van de twintigste eeuw.

 

In De hertogin werpt auteur Wendy Holden een intieme blik op een van de meest beruchte liefdesschandalen van de twintigste eeuw en boy o boy, wat een verhaal is dat.

 

 

 

 

Nou, ik snap wel dat je dit boek wil winnen. Stuur me dus snel je naam en adresgegevens (anders kan ik het boek niet naar je opsturen) via winnen@franska.nl en geniet straks van een paar uurtjes helemaal voor jezelf!

 

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit