Dit wil je hebben en ik mag er zomaar zes weggeven. Doe je weer mee?

 

 

Hoewel ik met kerst maar twee mensen aan tafel mag uitnodigen ga ik er zeker wel wat van maken.

 
Samen met Mari Maris. Die heb je de afgelopen weken vast al op Franska.nl voorbij zien komen met heerlijke recepten. Mari weet wat lekker is want ze werkt al jarenlang als chef, onder meer in haar eigen groenterestaurant in Frankrijk. Ze wordt niet voor niets de Nederlandse Ottolenghi genoemd. Maar dan zonder al die ingewikkelde ingrediënten die nergens te krijgen zijn.

 

 

Haar nieuwe kookboek heet À la minute. Het staat bomvol recepten die helemaal niet ingewikkeld maar juist easypeasy te maken zijn. Heel erg à la Mari, dat wil zeggen: met verrassende smaken maar zonder dier, het overgrote deel is zelfs geheel plantaardig óf er staat een veganistische variant bij. Ook met kerst zit je à la minute aan tafel!

 

 

 

Mari kan niet alleen geweldig koken, maar er ook zo over schrijven dat je meteen trek krijgt. Kijk daar houd ik nou van. Met deze recepten heb ik deze kerst geen stress in de keuken en heb ik alle tijd om lekker rustig aan te doen. Dat wordt de meest relaxte kerst sinds jaren!

 
Lijkt het je ook wat, dit mooie boek, voor jezelf of voor iemand anders? Dan weet je wat je te doen staat toch? Even een berichtje achterlaten op Facebook of een mailtje naar winnen@franska.nl.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit