Woensdag Windag

 

 

Man, man, wat een mooi ding dit. En superfijn om te hebben. Na een week (of minder) kun je nooit meer zonder. Dus… sla je slag en waag een kans.

 

 

Het is dat ik wel eens in Finland à la primitivo op vakantie ga, anders zou ik al zeker twintig jaar geen aardappel meer gekookt hebben. Want sinds ik een stoomkoker op een vaste plek in de keuken heb staan, gaat werkelijk alles daar in. Heerlijk en makkelijk. Niet alleen de aardappels dus, maar ook de boontjes, snijbonen, bloemkool, broccoli, noem maar op. Zelfs een stuk kabeljauwfilet op bakpapier met lekker pesto erop gesmeerd. Mjam. Of uit de diepvries gekochte dim-summetjes. Of een verse oester die zich dan vanzelf opent vanwege de stoom. Kwakje crème fraîche erop en een stukje lente-ui. Je weet niet wat je proeft.

 

Het enige waar ik wel altijd goed op moet letten met dat apparaat dat ik tot nu toe had is de timing. Aardappels moeten langer dan boontjes, en dat betekent dus óf het één er eerder uit óf het ander er eerder in, als je begrijpt wat ik bedoel. En dan heb ik nu ineens een nieuwe. Van WMF. Waarbij je het ene bakje langer kan instellen qua stomen dan het andere en je ook nog dingen warm kunt houden. Helemaal geen gehannes meer dus. Ik zet alles erop en hoppa. Even gezellig kletsen aan de keukentafel. Alles tegelijk klaar.

 

En heel eerlijk, het ding  ziet er ook nog supergoed uit. Blits gewoon. Ik voel me gewoon een soort chefkok nu ik hem heb, zo’n soort uitstraling heeft ie. De echte RVS-profi-look. Ineens is dat ouwe beestje van me een beetje knullig om te zien geworden. Wel een beetje zielig, want hij deed altijd goed z’n best. Maar ja, ik hou nu eenmaal van mooie dingen.

 

Heb je er al eens mee gekookt, met zo’n stoomkoker? Supermakkelijk. Klein beetje water onderin, je groenten of andere dingen op een rekje erboven, nog een bakje erop en daar de andere spullen die je wilt stomen. Klaar is Kees. Dat water wordt stoom en in zo’n apparaat blijven eigenlijk alle smaken in je eten zitten.

 

stoomkoker

 

Niks dat de helft van de smaak in water verdwijnt. Heeft een snoer van een meter en is zelf 28 x 14 x 27,5 centimeter. Mooi rechthoekig, past altijd wel ergens op je aanrecht. (Hoewel ik natuurlijk niet weet hoe jouw aanrecht eruitziet.) Winkelwaarde € 139,99

Winnen?

 

Ook zo’n stoom-fan worden als ik? Ik vond het zo’n mooi en slim apparaat dat ik WMF benaderd heb en gevraagd heb of ze er eentje weg willen geven op m’n Woensdag Windag. En joepie! Ik mag er dus één weggeven vandaag. Misschien wil jij de gelukkige zijn? Even een reactie achterlaten op Facebook onder het bericht of een mailtje naar winnen@franska.nl als je geen Facebook hebt. Over een week doe ik de verloting.

Succes!

Door: Franska

Afbeelding van Franska