Het is alweer de laatste Windag van maart. Benieuwd wat ik nu weer weg mag geven?

 

 

 

Weet je nog: je kan alleen aan deze winactie meedoen door een mailtje te sturen!

 

De weersverwachting voor de komende dagen voorspelt na al die zonnige lentedagen weer winters weer. Er wordt zelfs gefluisterd dat er morgen natte sneeuw gaat vallen. Hoog tijd om de keuken in te duiken en een heel grote pan soep te maken. Want soep is altijd goed. Voor je humeur en tegen de kou. En van het maken van soep word ik altijd weer een beetje blij.

 

En wie kan er nou beter soep maken dan Rachel Allen? Deze razend populaire Britse chef-kok schreef er een boek over met wel 120 recepten waar het water je van in de mond loopt. In Soep, Bouillon, Brood leert ze je de basistechnieken voor een goede bouillon waarmee de soep niet kan mislukken en geeft ze je per seizoen de lekkerste smaken in combinaties waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken.

 

 

Wat dacht je van een frisse courgettebasilicumsoep met knoflookcroutons voor een zonnige lentedag, of deze zachte bloemkoolsoep met cashewnoten en koriander als de regen weer met bakken uit de lucht valt? En om het feest helemaal compleet te maken geeft Rachel er meteen een paar recepten bij voor de lekkerste croutons, knoflooksoldaatjes, pesto’s en brood. Dan heb je meteen een complete maaltijd te pakken voor jou alleen of een heel weeshuis.

 

Ook zin om achter het fornuis te duiken en zo’n heerlijk geurende pan soep te maken? Stuur dan een mailtje met je naam en adresgegevens naar winnen@franska.nl en wie weet ploft dit prachtige boek binnenkort bij jou op de deurmat.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit