Dit powerkoppel zit 25 jaar in het vak en daarom mag ik een cadeautje weggeven voor de Woensdag Windag, hoe leuk is dat?

 

 

 

Jarenlang dacht ik dus dat Nicci French de naam van de schrijfster van al die geweldige psychologische thrillers was. Jaaa, duh! Het is natuurlijk het echtpaar Nicci Gerrard en Sean French.

 

 

Ze studeerden tegelijkertijd Engelse Literatuur in Oxford maar hebben elkaar daar destijds gek genoeg nooit gezien. Pas jaren later leerden ze elkaar kennen en de rest is (literaire) geschiedenis. Ze schrijven weliswaar samen aan een boek maar dan zitten ze niet bij elkaar in dezelfde ruimte. Nicci zit dan in haar studeerkamer en Sean in een schuurtje in de tuin. De een begint aan een hoofdstuk dat door de ander wordt bewerkt. Daarna stuurt die het weer per e-mail terug naar de een die het vervolgens weer herschrijft tot het helemaal naar wens is. Werkt perfect!

 

 

Ze hebben weer een juweel van een boek afgeleverd en ik mag er zomaar 5 weggeven. Hier alvast een klein voorproefje:

 

‘Jude is een succesvol arts en is gelukkig met verloofde Nat. Vanuit het niets neemt haar eerste liefde, Liam, contact met haar op. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze is geëindigd, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend – alsjeblieft? – willen ontmoeten? Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Bij de afgelegen cottage aangekomen blijkt Liam er niet te zijn. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie: Liam is dood, vermoord.

 

Daarmee staat Judes leven totaal op zijn kop. Ze probeert erachter te komen wat er precies met Liam is gebeurd, maar wordt steeds verder zijn wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden – en het er levend van af te brengen.’

 

Dat smaakt naar meer nietwaar? Als je een van de 5 exemplaren wilt winnen dan stuur je een mailtje met je adresgegevens aan winnen@franska.nl.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit