Winnen voor in de keuken

 

Want zulke tips kunnen we allemaal wel gebruiken.

 

Yes! Deze week begint goed. Ik heb nu een boek voor me liggen dat ik mag weggeven! ‘Hoe maak ik een hartvormig ei?’ zit vol met handige keukentips en -tricks. Deze keukengeheimen komen nogal handig van pas. Hoe bewaar je een avocado? Wanneer kan je ze het beste eten? Wat doe je met kliekjes? Hoe maak je gekleurde spaghetti? Wat zijn nou de perfecte hoeveelheden? Erg handig om te weten, ook voor doorgewinterde keukenprinsessen. Naast allerlei tips vind je in het boek leuke, snelle en handige recepten. Zo wordt koken toch even een heel stuk makkelijker. Een kind kan de was doen, zeggen we maar.

                              

Deze tips wil ik meteen even met je delen, want wat blijft ui snijden toch altijd een feest… Bij mij althans: uitgelopen mascara en iedereen om me heen denkt dat ik aan het huilen ben. Nee, mijn ogen prikken. Dus wat moeten we doen om een ui te snijden zonder tranen?

 

  1. Gebruik een scherp mes.
  2. Kauw kauwgom terwijl je snijdt.
  3. Spoel in grote stukken gesneden ui af onder de kraan voor je ze fijn snijdt.
  4. Zet een ventilator aan.
  5. Steek een kaars aan.

 

 

Meteen maar even uitproberen vanavond. Wil je dit leuke en handige boek winnen? Reageer dan even op Facebook. Heb je geen Facebook, mail dan naar meagan@franska.nl

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares