Win: een midweekendje Maastricht

 

Met gemak manoeuvreerde ik mijn Fiatje door de straten van Maastricht. Kwam door de navigatie hoor, zo bekend in het Maastrichtse ben ik niet. Laatste hoekje om en daar was het, mijn hotel.

 

Ik parkeerde mijn auto voor de deur, gaf de sleutel af aan een meneer in een mooi pak en liep door de koperen (ja, een koperen) entree het Kruisherenhotel Maastricht binnen. Daar raakte ik even van mijn à propos door de ambiance. Je stapt binnen in een oud klooster, waar de serene sfeer van weleer nog voelbaar is. En in het klooster is een compleet vijfsterrenhotel gebouwd, zonder afbreuk te doen aan het klooster. Vind ik knap. Met Limburgse gastvrijheid werd ik begeleid naar mijn kamer. Binnen wachtte een gi-gan-tisch bed, een bad waar ik rondjes in kon zwemmen en mijn persoonlijke koffiemachine. Noem me verwend, maar van dit soort details word ik blij.

 

Het Kruisherenhotel Maastricht ligt op drie keer struikelen van het Vrijthof; even de brug over en je staat in Wijck, om op de terugweg nog neer te strijken aan het Onze Lieve Vrouwenplein. Of af te slaan naar dat ene straatje waar kaasbar Café Nouveau ligt. Tip, tip, tip. Even opfrissen in die o-zo-fijne hotelkamer en door naar Wijnrestaurant Mes Amis, waar je kunstwerken op je bord krijgt onder begeleiding van wijnen uit de streek. Je gastvrouw Annaline maakt van de avond een feest, want ze weet je álles te vertellen over Maastricht, de wijnen en de kunstige gerechten uit de regio. Gaat het nog duizend keer lekkerder van smaken dan het al deed. 

 

Waar mijn relaas heen gaat, wil je vast weten. Jij kunt ook een midweekendje Maastricht meepakken, dan verblijf je tussen zondag en donderdag in Maastricht en profiteer je van fijne aanbiedingen. Denk aan korting op logeren in het Kruisherenhotel Maastricht, een proeverij bij die ene kaasbar voor een fijn prijsje, of aanschuiven bij wijnrestaurant Mes Amis. Het is te boeken, maar bij ons nu óók te winnen.

 

Walt valt er te winnen?

Één overnachting voor 2 personen tussen zondag en donderdag op basis van beschikbaarheid tussen januari en mei. Datum wordt in overleg bepaald. Wat je even moet doen om kans te maken? De persoon met wie je wil gaan, taggen onder het Facebookbericht. Zo simpel is het. 

winnen in Maastricht

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans