Geef een kerstroos cadeau

 

 

 

 

Willemijn: In deze periode, waarin veel bloemen zijn uitgebloeid en het nog net te vroeg is voor bloesems en bollen, ben ik altijd blij dat de Helleborus wel weelderig bloeit.

 

Haar Nederlandse naam is Nieskruid en ze behoort tot de Ranonkel-familie. Als vaste plant doet ze het goed in de tuin, op een balkon en zelfs binnen. Maar dan wel op de koelste plek in huis. In de tuin houdt ze van een zonnige tot halfschaduw plek met goed waterdoorlatende vruchtbare kalkrijke grond. Er zijn intussen veel mooie soorten verkrijgbaar, van witte tot heel donkerpaarse bloemen en allerlei roze, oranje en gele tinten hier tussenin. Voor biologische sterke types moet u bij kwekerij de hessenhof.nl in Ede zijn. Hier worden elk jaar half februari Helleborus-dagen gehouden. Een goed moment om een mooi exemplaar aan uw collectie toe te voegen of te beginnen.

 

Ik versierde deze cadeautjes voor onder de boom met:
Linksboven: helleborus Madame Lemonnier 
Linksonder: helleborus Maestro
Rechts: Helleborus Niger (kerstroos)

 

Shopping:

 

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen.

 

Fotografie: Thijs ter Hart, Styling: Willemijn ter Hart