Nu je bollen planten!

 

 

Willemijn: Nu planten, is in het voorjaar vrolijke bollen. Maar kies dit jaar (en de jaren die volgen natuurlijk) eens voor biobollen in je tuin!

 

Door samen te werken met de natuur, in plaatst van de natuur te bestrijden met giftige bestrijdingsmiddelen, bewandelen steeds meer Nederlandse bloembollenkwekers de groene route.  

 

 

Met een biologische bol koop je een bloem die geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest over zijn bolletje heeft gekregen. Zo worden er ook geen ongewenste stoffen in het grondwater of in sloten afgevoerd.
Per vierkante meter plant een kweker ook nog eens minder bollen, zodat deze gezond en natuurlijk kunnen groeien. En ook de grond wordt anders behandeld: door ‘m minder te bewerken, blijft het leven in de bovenste grondlaag in evenwicht en intact. Daarnaast wordt de grond na de bollenoogst beplant met een mix van andere bio-gewassen, zodat het bodemleven al maar vruchtbaarder wordt. Het klinkt zo logisch allemaal, dus hopla! Aan de biobol! Wij blij, bij ook blij!

 

Hoe je deze biobollen herkent? Aan het SKAL-keurmerk. Dat zijn witte sterren in de vorm van een groen blaadje.

 

En hier koop je de biobollen:

huibertsbloembollen.nl : Met foto’s, bloeitijd en hoogte.

naturalbulbs.nl : Met veel bio-informatie.

sterkebollen.nl : Bezoektuin de Warande en vaste planten.

ecobulbs.com & postplanten.nl : Met bio-ervaring sinds 1996!

 

PS. Nog uitgebreide bollenplant-tips nodig? Kijk hier.

 

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Marloes Bosch