Show it!

 

Anita: Geweldig vind ik het, dat de zeventigjarige Susan Sarandon haar decolleté showt aan de hele wereld tijdens het Filmfestival van Cannes. Doe net als Susan en laat maar mooi zien wat je hebt. Maar kijk eerst wel even of je decolleté summerproof is.

 

 

Het decolleté van Susan Sarandon ziet er nog fantastisch uit voor haar zeventig jaar. Helaas is dit niet iedereen gegeven; de huid op ons borstbeen is extreem dun en daardoor extra gevoelig voor de zonbeschadigingen zoals pigmentvlekken, rimpels en het bekende craquelé-effect. Men zegt niet voor niets dat je decolleté en je handen je ware leeftijd verraden. Dus als je je decolleté wilt laten zien, dan is een goede verzorging belangrijk.

 

Je decolleté kun je eigenlijk het beste net zo goed verzorgen als de huid van je gezicht. Dus dagelijks reinigen, goed hydrateren, peelen en heeeeeel goed beschermen tegen de zon. Maar iets extra’s kan altijd.

 

 

 

1. Er zijn hals- en decolleté-crèmes die specifiek ontwikkeld zijn om de hals en decolleté er steviger uit te laten zien, en die de rimpels verminderen.
Rodial Chin & Neck lLft €93,95 

 

2. Ook zijn er maskers die het decolleté verstevigen, hydrateren en een liftend effect geven. Wonderstripe Decolleté Pads €29,95 

3. Wist je dat er een speciale bh is die je ‘s nachts draagt om de verticale rimpels, oftewel de slaaprimpels, van je decolleté te verminderen? La Decollette houdt alles mooi op zijn plaats en schijnt ook nog prettig te zitten en steun te geven.
La Decollette €49

 

4. Verzorg je je decolleté al goed, en vind je ‘m toch niet mooi genoeg, denk dan eens aan een decolletébehandeling bij een kliniek. De huid wordt dan iets opgevuld met een filler, zoals restylane, en er wordt intensief gepeeld zodat de pigmentvlekken verdwijnen.
Dazzling Decolleté Treatment bij Doctors at Soap, vanaf €400 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.