Wil je helpen?

 

Ik wil het even hebben over een medisch-achtige sector waar ik totaal geen verstand van heb en ook geen ervaring mee heb. Hoewel… ik heb het natuurlijk wel aan den lijve ondervonden.

 

Anneke heette ze, degene uit die sector, waar ik mee te maken had. Vermoedelijk heeft ze het allemaal goed aangepakt, want ik heb er voor zover ik weet niets geks aan overgehouden. Behalve een ongelofelijke afkeer van melk. Maar ik denk niet dat je haar dat kunt aanrekenen. Daarbij kon ik op dat moment geloof ik geen woord uitbrengen, dus ze bleven het spul maar aanbieden.
 
Er zijn ook mensen met minder goede ervaringen, maar die hebben het dan ook van de andere kant kunnen bekijken. Dat is mij nooit overkomen. Ik ben zelf nooit bevallen. Oh wacht. Ik had nog niet verteld dat het over kraamverzorgsters ging, geloof ik. Wieke schreef er een tijdje geleden een persoonlijk verhaal over. Lijkt me afschuwelijk als je zoiets overkomt. Uitgerekend in de periode die je als een soort roze wolk voor je zag. Loop je nog een soort trauma op in je eigen huis.
 
Ondanks het feit dat ik er zelf geen ervaring mee heb, wil ik heel graag helpen waar ik helpen kan om die periode voor iedereen zo mooi mogelijk te maken. En dat is nou precies waarom het onderzoek van kraamverzorgsters in opleiding Sandra en Dominique zo belangrijk is. Ze willen de invloed van de kraamverzorgster in kaart brengen. Het mooie is dat het idee voor hun onderzoek ontstaan is naar aanleiding van die column van Wieke. Het schijnt dat Wieke niet de enige in Nederland is met zo’n nare ervaring. Met de resultaten van hun onderzoek willen Sandra en Dominique zichzelf en hun medeleerlingen meegeven waar je op moet letten in zo’n baan.
 
Niet iedereen zal zo’n vervelend persoon treffen, maar alles wat er verbeterd kan worden is mooi meegenomen. Omdat ik vermoed dat er veel ervaringsdeskundigen onder mijn lezers zitten, heb ik de dames beloofd hun enquête hier te plaatsen. Ik neem aan dat ook jij nieuwe moeders een zo mooi mogelijke kraamtijd gunt, toch? Vandaar dus het vriendelijke verzoek om deze enquête in te vullen. Gewoon even op deze link klikken.
 
Heel veel dank alvast, mede namens Sandra en Dominique en uiteraard vooral namens iedereen die er straks van profiteert.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska