Wentelteefjes 2.0

 

Meagan: Ik dacht dat wentelteefjes iets echt Nederlands was, maar dat is dus helemaal niet zo. In Engeland noemen ze het bijvoorbeeld French toast. Deze versie ga ik meteen maken!

 

 

 

Dit heb je nodig

(voor 2 personen)

  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • Kaneelpoeder
  • 4 el mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Klontje boter
  • 4 sneetjes wit brood (eventueel zonder korst)
  • 4 el aardbeien- of kersentaartvulling*

 

Zo maak je het

Kluts het ei samen met de melk en voeg er een paar snufjes kaneelpoeder aan toe. Roer vervolgens het zakje vanillesuiker door de mascarpone. Zet het gas onder een koekenpan zachtjes aan en doe een klontje boter in de pan. Wanneer de pan warm is (niet te heet), haal je de boterhammen door het eimengsel en bak je beide kanten mooi bruin. Leg ze op een mooi bord, doe een flinke klodder mascarpone op de boterhammen en versier ze met kersentaartvulling.

 

Mmm… Hiermee ga ik punten scoren!

 

PS:

* Je zou dit kunnen kopen of je kunt de vulling zelf maken. Zoek op internet naar ‘zelf taartvulling maken’ en je vindt een hele hoop recepten.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.

Fotografie: Jamie magazine