Wen er maar aan

 

 

Eén van de vele goede voornemens die ik vaak hoor is: ‘dit jaar ga ik meer boeken lezen.’

 

 

 

Nu lees ik zelf al best wel veel en ik heb me voorgenomen om 52 boeken te lezen, oftewel elke week eentje… Dat ging even goed, totdat het niet meer goed ging en ik er hartstikke stress van kreeg. Einde goede voornemen was dat, dus. Maar van een boek kan ik nog steeds genieten: biografieën, thrillers, detectives of luchtig en grappig.

 

En aangezien 2020 al zwaar genoeg was, heb ik in die laatste categorie een heel leuke tip: ‘Wen er maar aan’ van Maike Meijer. Zo hilarisch hoe hoofdpersoon M beschrijft hoe zij elke dag beleeft. Hoe haar zoon Ole bijna het ouderlijk nest verlaat en hoe de seks bijna routinematig wordt afgevinkt (‘als een halfjaarlijkse controle bij de tandarts’).

 

Klinkt allemaal grimmig, is het absoluut niet. Juist lekker luchtig en vooral heel grappig beschreven. Dus mocht je het nieuwe jaar met bijvoorbeeld dit goede voornemen willen beginnen, lees dan deze. Zul je geen spijt van krijgen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer