Welk hondenras past bij jouw sterrenbeeld?

 

Iedereen om me heen is ineens ‘aan de hond’ en dat is reuze.

Maar als ik je een tip mag geven: zoek goed uit welk ras bij jou, jouw levensstijl en karakter past. Want neem alsjeblieft geen Weimaraner als je niet van lange wandelingen houdt.

 

Dus daar gaan we.

 

Steenbok

Karaktertrek: je bent ambitieus en je houdt van uitdagingen, je houdt van een echte hond waar je best een kluif werk aan mag hebben. Enter: de Weimaraner. Het is een hond die heel actief is en echt uitgedaagd moet worden, ook is het een zeer intelligente hond. Het is een hond die zich meer richt op jou dan op andere honden (geen kennelhond) en daar houdt een Steenbok wel van. Je gaat graag een diepe verbintenis aan met anderen, dus ook met je hond.

 

Waterman

Karaktereigenschappen: je bent gezellig, ongecompliceerd en hebt veel vrienden. Jouw hond moet zoals jij zijn, want die zal je vaak ergens mee naartoe nemen en er komen natuurlijk ook vaak mensen bij jou over de vloer. Een labrador, golden retriever of een Siberische husky zijn echt jouw typen hond.

 

Vissen

Karaktereigenschappen: je bent zelfstandig en onafhankelijk en vindt het fijn dat je hond echt je vriendje is. Een hond zie zich meer op jou richt dan op andere honden heeft de voorkeur. Heb je al eens aan een fox terriër gedacht?

 

Ram

Karaktereigenschappen: je bent een echte leider, groot en sterk. Jij wil geen schoothondje maar een powerdog. Een Vizsla en een Rhodesian Ridgeback roepen je naam.

 

Stier

Karaktereigenschappen: je bent geduldig en je houdt van ontspanning en rust. Lange wandelingen en daarna samen in de chillstand. Ik zet in op de golden doodle en de labradoodle.

 

Tweelingen

Karaktereigenschappen: je houdt van gezelligheid, je bent een denker dus je houdt van een slim hondje. Een teckel past heel erg bij jou omdat ze zo slim en eigenzinnig zijn, maar ook een poedel en een bordercollie passen heel goed bij jouw karakter.

 

Kreeft

Karaktereigenschappen: je bent beschermend en geduldig, dus als jij je hond op een gegeven moment moet tillen omdat zijn kleine pootjes het niet aankunnen of als je iets zes keer moet uitleggen omdat hij het niet begrijpt, vind jij dat eerder schattig dan irritant. Een mopshondje is echt jouw vriend en een Frans bulldogje, daar word je toch blij van…

 

Leeuw

Karaktereigenschappen: je bent hartstochtelijk, intens, betrouwbaar, levenslustig en moedig. Bij jou past een flinke hond met dito ego. Wat dacht je van een herdershond, een bouvier of zo’n schattige Portugese waterhond?

 

Maagd

Karaktereigenschappen: je bent precies, kieskeurig, praktisch en iemand die plannen maakt. Bij jou past een hond die niet echt voor verrassingen zorgt. De Cavallier King Charles en de Bretonse spaniël zijn echt hondjes voor jou.

 

Weegschaal

Karaktereigenschappen: je bent beschaafd, welgemanierd en recht door zee. Omdat jij zo evenwichtig bent, kun je je best een wat wilder hondje permitteren, dus ik zou voor een fijne jachthond gaan. Een Pointer, een Foxhound of een Basset Hound.

 

Schorpioen

Karaktereigenschappen: je bent heel intens, kan erg houden van mensen en dieren, maar kan soms ook veel piekeren en moeilijk loslaten. Daarom is een vrolijk  vriendje echt iets voor jou. Een labrador, een beagle, een Newfoundlander of een Berner sennenhond. Trouw en zeldzaam lief, ik zie het helemaal voor me.

 

Boogschutter

Karaktereigenbschappen: je bent reislustig en avontuurlijk, dus als het even kan, heb jij een hond die makkelijk meegaat op avontuur. Een Pomeriaan, een toypoedel of een eigenwijze teckel is echt een hond voor jou.

 

Liefs,

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach