Wij missen hem al

11x waarom wij Humberto wél leuk vinden

 

 

Deze week werd bekendgemaakt dat Humberto Tan van zijn opdrachtgever RTL moet stoppen met het presenteren van de talkshow RTL Late Night.

 

Het was niet zijn eigen keuze, liet hij weten. Vol emotie vertelde hij aan zijn kijkers over zijn verplichte vertrek. Ondanks de dalende kijkcijfers van de laatste maanden bleef Tan altijd geloven in zijn show. Veel mediakenners twijfelen ook over de drastische keuze van RTL. Twan Huys wordt de opvolger van Humberto, maar veel kijkers weten niet zeker of dit de sleur van het programma gaat oplossen en of de kijkcijfers hierdoor beter worden. De tijd zal hierop het antwoord geven.

 

Wij gaan Humberto zeker missen bij Late Night en hopen hem in een andere show nog op de televisie te blijven zien. Wie weet gaat hij terug naar zijn roots, als sportpresentator? Of kiest hij weer voor de radio, waar hij zijn journalistieke loopbaan ooit begon? We zijn benieuwd én we gunnen hem het beste.

 

 

11 redenen waarom wij blij waren met Humberto

 

1. Ondanks dat de kijkcijfers van RTL Late Night lange tijd niet goed waren en Humberto veel kritiek over zich heen kreeg, hield hij zijn hoofd boven water en bleef hij vertrouwen hebben in zichzelf. En in het programma. Zijn fanatieke sportmentaliteit heeft hij nog altijd.

2. Hij blijft ondanks zijn ontslag positief over RTL en zijn carrière:  “Ik zeg met trots: ‘Oké, het is tijd voor wat anders’.”

3. In 2014 won hij met Late Night de Zilveren Televizier-Ster. 2015 werd hij Omroepman van het Jaar. Hij is een multi-talent dat niet alleen graag over sport praat, maar ook over mode. Zijn interesses zijn divers en uiteenlopend en dat maakt hem dag in dag uit boeiend om naar te luisteren en te kijken.

4. Hij heeft een roerige tijd in zijn huwelijk met Ineke achter de rug. Ondanks wat er thuis speelde, bleef hij op de buis professioneel en toverde hij een lach op zijn gezicht.

5. Hij is vader van drie dochters en hij beschermt ze altijd tegen alle media-aandacht, zoveel als hij kan. Daarom zwijgt hij in interviews vaak over zijn thuissituatie.

6. Hij volgt zijn passie: fotografie. ‘Ik kan een dag lang wachten op de juiste foto van een kolibrie’, zo heeft hij eens gezegd.

7. Over zijn vermeende affaire met Dionne Stax is Humberto na een tijd van zwijgen open geweest. “Het is een privésituatie, die echt niet leuk is. Ik heb een risico genomen door niks te zeggen. Ik wist: daar wordt het alleen maar erger van, dan gaan ze het invullen. De prijs die ik nu betaal, is vrij hoog. Sommigen vinden mij nu een lul. Dat doet pijn.’’

 

8. Hij is gewoon altijd ontzettend aardig. En geïnteresseerd. Dat zie je in elk gesprek terug: hij wil écht weten hoe het met de ander gaat. Hij is een interviewer zoals die er maar weinig zijn: ontzettend oprecht.
9. Humberto is altijd gewoon bleven, ondanks zijn landelijke succes. Zelfs toen hij wereldberoemde zangers aan zijn tafel had zitten bleef hij zichzelf.
10. En het is een slimme vent: hij heeft rechten gestudeerd. Iets wat weinig mensen van hem weten.
11. Hoe moeilijk is het om nu, met het ontslag op zak, nog elke avond vrolijk een programma te presenteren? Het lijkt ons verdraaid lastig. En wat doet hij dat met verve. Petje af, Humberto. Je bent een ware vakman. 

 

Door redactie Franska.nl