Zijn we voor de gek gehouden?

 

Waarom iedereen het had over Gordon Gaat Trouwen – en dan trouwt hij niet 

 

Week na week keken we vol spanning naar allerlei dates en verschillende mannen, met als ‘winnaars’ Rogier en Manuel. Met één van de twee mannen zou de altijd goedlachse Gordon in het hysterische huwelijksbootje denderen. Angela Groothuizen was mee afgereisd als trouwambtenaar naar Zuid-Afrika, waar het spektakel zou plaatsvinden. Gasten waren aanwezig, familie was aanwezig. Goede vriend Gerard Joling ontbrak ook niet op de lijst. De pakken waren gemaakt, de ringen lagen klaar. En toen kwam het moment. De deceptie. Want Gordon wilde toch niet trouwen. En hij koos niemand. 

 

Doorge-stoken kaart?

 

Zat het er al die tijd al aan te komen? Is het een slimme zet van Gordon geweest, omdat hij op deze manier zijn show nog uit kan spreiden over 6 seizoenen? Heeft hij stiekem gewoon een ander al gevonden, die niet meedeed aan de show? Of was er simpelweg te weinig liefde in het spel en voelde hij te weinig voor Rogier en Manuel? 

Dit is de reactie van Gordon op zijn besluit: ‘Het waren hele moeilijke weken, vol van emoties en gevoelens. Alleen zat het juiste gevoel, de echte verliefdheid er helaas voor mij en mijn ‘mannen’ niet bij. Frustrerend als je weet met wat voor enthousiasme ik dit programma ben aangegaan, maar als je iets met de juiste intenties aangaat moet je er ook met de juiste intenties uitgaan en dat heb ik gedaan. Ik had kunnen doen alsof en met Manuel de makkelijke weg kiezen en een ‘tv-huwelijk’ in scène kunnen zetten, maar dat is oprecht nooit mijn bedoeling geweest, want ik wilde het echte gevoel en zeker niet iemand als Rogier kwetsen door net te doen alsof. Wellicht wat naïef om te denken dat ik dat zou vinden in een tv-programma, maar hè, niet geschoten is altijd mis.’ 

 

Geen liefde, dus. Toch blijft Nederland verbaasd achter: hoe kun je een programma maken dat vol trots ‘Gordon Gaat Trouwen’ heet, om dan helemaal niet te gaan trouwen? Wij voelen ons een beetje belazerd, bedonderd. Want we wilden een bruiloft zien. Om nog maar te zwijgen over die arme Manuel en Rogier die hun ziel en zaligheid opgaven om mee te doen aan deze race. Een beetje zielig is het, voor al die mannen. 

En jammer. Want we gunnen Gordon ook écht een leuke vent om gelukkig mee te zijn. Maar dacht hij nou écht dat dat zou werken, zo’n dramatische zoektocht op de televisie? Misschien was het te mooi om waar te zijn en wilde Gordon wel echt het geluk vinden, misschien deed hij het puur voor de kijkcijfers. Wie zal het zeggen.

 

Gordon besluit zijn reactie met: ‘Maak jullie geen zorgen verder, ik was en ben nog steeds heel gelukkig met mijn leven, weliswaar zonder een liefde maar ik heb inmiddels geleerd dat je zelf de liefde van je leven bent en met die energie en kracht vertrouw ik erop dat alles goedkomt. Het was mij een waar genoegen lieve mensen, op naar het volgende hoofdstuk in mijn leven.’ 

 

Maar wacht maar…

 

Hoe dan ook: het is knap gespeeld. Want we weten één ding zeker: mocht Gordon besluiten er nóg een seizoen van Gordon Gaat Trouwen aan vast te plakken… Wij én de rest van Nederland kijken weer.

 

 

Door Redactie Franska

 

Beeld: Caitlin O’reilly Photography