Even d’r van tussen

 

We zijn er weer met de allerleukste uitstapjes van deze week! Wat denk je van een Midwinterhoornswandeling vol muziek of van wijn drinken in Utrecht?

 

Huiskamerfestival door Nederland

Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland. Op zondagmiddag 10 december 2017 veranderen huiskamers in Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Oss, Leeuwarden, Sneek, Uden, Velp-Rozendaal, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten.

 

Je ontmoet niet alleen de muzikanten, maar maakt ook kennis met de stad en haar gastvrije bewoners. In verschillende huiskamers door de hele stad kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats

 

Zondag 10 december

Door Nederland 

Gratis toegang

Meer info via Muziek bij de buren.

 

Midwinterhoornswandeling

De midwinterhoorns in het Oosten van het land zijn niet meer weg te denken. Zo kun je ieder jaar terecht op het landgoed Ampsen voor de Midwinterhoornwandeling Lochem.

 

Ieder jaar verzamelen de midwinterhoornblazers zich op diverse locaties op het landgoed waar je dus overal de klanken van ofwel de klassieke deuntjes ofwel de nieuwere versies te horen krijgt.

 

Tijdens de wandeling kun je ook rekenen op gezellige koek-en-zopie-momentjes en ook het nuttigen van een heerlijk viergangenarrangement als onderdeel van Happen en Stappen behoort tot de mogelijkheden. De start vindt plaats tussen 10.00 en 13.00 bij de Exelse Molen.

 

10 december 10.00 – 13.00 uur

Kaartje €2,50

Oude Lochemseweg 4 Exel

Meer informatie via de site.

 

Lichtjesavond

Lichtjesavond in Delft: de start van een gezellige periode waarin je volop kunt genieten van heel veel gezelligheid, warmte, lekker eten en drinken, shoppen, muziek en theater. 

 

Vanaf 16:00 uur sta je op de gezellige Kerstmarkt en kun je in de Delftse winkels terecht voor de mooiste cadeaus voor onder de boom, leuke accessoires en allerlei heerlijke (kerst)delicatessen. Om 19:00 uur is de traditionele ontsteking van de kerstboomlichtjes in de gigantische kerstboom op de Markt. Ondertussen brengen diverse koren, muziekensembles en bandjes je helemaal in kerstsfeer.

 

12 december 16.00 – 23.30 uur

Centrum Delft

Gratis Toegang

 

Wijn drinken in Utrecht

Het leukste wijnfestival van Utrecht opent op 15, 16 en 17 december weer haar deuren! Voor de zesde keer wordt het Janskerkhof wederom omgetoverd tot één groot wijnfestijn, waar meer dan 80 verschillende wijnen in de spotlight staan, gecombineerd met heerlijk eten en live muziek!

 

15, 16 en 17 december 

Gratis toegang

Janskerkhof 17a, Utrecht 

 

Meer info via Fonteyn Festival.

Amsterdam Light Festival

Beleef verlichting op de meest bijzondere locaties in Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival! Ieder jaar krijgen de betrokken artiesten een uitdaging om de hoofdstad op een unieke manier te belichten in de vorm van het centrale thema van het festival. Dit jaar is het thema Existential. Tip: Bezoek het Light Festival vanaf het water! Neem een rondvaartboot en leer alles over de lichtkunstwerken en Amsterdam. Boeken kan via: Lovers.

 

Van 30 november tot en met 21 januari 2018

Allerhande Kerstfestival

Op 8, 9 en 10 december wordt het sprookjesachtige Spoorwegmuseum omgetoverd tot het Allerhande Kerstfestival. Een feestelijk evenement voor jong en oud, dat volledig in het teken staat van eten en drinken. Met oneindig veel inspiratie voor het kerstdiner en de lekkerste recepten, trends, proeverijen, workshops, live kooksessies, entertainment en ook volop inspiratie op het gebied van styling.

 

Kaartjes kun je kopen via de site van Allerhande en kosten €15,- per stuk.

 

8, 9 en 10 december

Maliebaanstation 16  Utrecht